Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Andrew Halliday (© AFP)

Hearts díky fantastickému začátku udolali lotyšskou Rigu a ve skupině A skončí třetí

Skotský celek i napodruhé udolal houževnaté RFS, nicméně přes druhé vítězství ve skupině A jeho pohárová cesta končí. Díky těsné výhře 2:1 si zajistil jistotu třetího místa, jenomže kvůli úspěchu italské Fiorentiny nad tureckým Başakşehirem ve stejném poměru už lépe skončit nemůže. Se ziskem šesti bodů totiž zaostává za vedoucím duem o nedostižné čtyři body. Hosté ještě nevyhráli a mají na kontě pouhé dva body, a proto obsadí poslední čtvrtou příčku.

Výběr z Edinburghu vstoupil do tohoto utkání naprosto fantasticky a během úvodních dvanácti minut si vytvořil rozhodující dvougólový náskok. Nejprve se ani ne po třech odehraných minutách prosadil Lawrence Shankland, jenž si po spolupráci na jeden dotek seběhl před branku na fantastickou finální nahrávku od Ginnellyho a ve skluzu nekompromisně rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších devět minut a mírný favorit vedl o dva góly. Zkušený jednatřicetiletý záložník Andy Halliday po zpětné pobídce Granta napřáhl ze čtrnácti metrů a jeho ránu si nešťastně srazil do vlastní branky Vitālijs Jagodinskis. Klub z Rigy to ale v žádném případě nezabalil a ještě do přestávky snížil, neboť rakouský forvard Kevin Friesenbichler se po brilantním zpracování opřel do míče z dvaadvaceti metrů a nádherně se trefil k pravé tyči.

Hosté dokonce mohli srovnat krátce po hodině hry, jenomže další bombu aktivního Friesenbichlera ze střední vzdálenosti zastavilo břevno. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl na opačné straně rozhodnout Shankland, nicméně ten z hranice brankového území pro změnu hlavičkoval do bližší tyče.

V nastaveném čase si Jagodinskis vypil kalich hořkosti až do dna, protože "brutálně" nakopl unikajícího Hendersona a belgický rozhodčí Van Driessche mu bez milosti ukázal přímou červenou kartu. V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas český obránce Petr Mareš.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele