o titul, 1. kolo
12.03.2023 17:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

DAC sa v Banskej Bystrici triasol o výsledok

MFK Dukla Banská Bystrica už - už doháňala trojgólové manko, no napokon podľahla lídrovi súťaže z Dunajskej Stredy 2:3 (0:3).

Vo štvrtej minúte center z ľavej strany sklepol Blackman pred Krstovića, ktorý pohodlne otvoril skóre duelu - 0:1. V dvanástej minúte prišla veľká príležitosť Dukly na vyrovnanie. Center z pravej strany našiel na hranici šestnástky DAC-u kapitána Polievku, ktorý z prvej mieril vysoko nad Petrášovu bránku. V 22. minúte Slávikovu strelu z uhla Petráš vyrazil. Následne Rymarenko v dorážke trafil brániaceho Risvanisa. V 31. minúte Nebyla po rýchlom útoku poslal z ľavej strany center pred Hrušku. Krstović sa celkom osamotený zavesil do vzduchu a pridal druhý gól Dunajskej Stredy - 0:2. V 32. minúte ostro protestoval domáci lodivod Michal Ščasný. Od hlavného rozhodcu Dohála dostal červenú kartu a musel opustiť striedačku. Koučom Dukly sa tak do konca zápasu stal Mário Auxt. V 35. minúte Blackman na pravej strane prešprintoval Záhumenského. Nabil za obranu Krstovićovi a čiernohorský útočník mohol zavŕšiť čistý hetrik - 0:3. V 39. minúte vytiahol pri strele Hanesa Petráš prvý vážnejší zákrok a zabránil gólu. Prvý polčas sa nadstavoval o štyri minúty.

V 50. minúte Káčer vysunul do úniku Krstovića, ale Čiernohorec bol v postavení mimo hry. V 60. minúte Ľupták náročným zákrokom sklepol loptu na hranicu šestnástky pre Polievku, ktorý vydarenou strelou nekompromisne umiestnil loptu k pravej tyči Petrášovej bránky - 1:3. V 68. minúte Dukla rýchlo prečíslila súpera. Róbert Polievka dostal loptu na pravú stranu a krížnou strelou opečiatkoval pravú tyč Petrášovej bránky. V 71. minúte mali Bystričania veľkú príležitosť streliť kontaktný gól. Ich prvú strelu zblokoval Pinto, vzápätí dorážku domácich veľmi dobrým zákrokom vyrazil Petráš. V 84. minúte Rymarenko našiel na pravej strane Franka, ktorý obstrelil Petráša a znížil na nádejných 2:3 z pohľadu nováčika. V nadstavenom čase dala Banská Bystrica vyrovnávajúci gól, ale ten rozhodca neuznal pre údajnú hru rukou. Na ihrisku logicky prepukli veľké emócie a žltú kartu si vyslúžil Franko. Hráčov Bystrice a ich fanúšikov nahnevalo i to, že rozhodca Dohál neposudzoval situáciu pomocou systému VAR. Žltú kartu dostal aj domáci asistent trénera Štefan Rusnák. Po skončení zápasu bola na trávniku veľká roztržka, do ktorej sa zaplietli obe striedačky. Banská Bystrica prehrala s Dunajskou Stredou 2:3.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele