základní část, 10. kolo
23.09.2017 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Zlaté Moravce - Železiarne Podbrezová 1:0

V desiatom kole Fortunaligy si ViOn Zlaté Moravce poradil na domácej tráve so ŽP Šport Podbrezová 1:0 (1:0).

Úvodný polčasu divákov svojou krásou nenadchol. V hustom daždi viazla kombinácia obidvom mužstvám. V siedmej minúte vystrelil Karlík z priameho voľného kopu, ale Kuciak kryl. V 16. minúte Gešnáblov center z pravej strany našiel v pokutovom území Matheusa, ktorého dobre mierenú strelu Kuciak na dvakrát s námahou skrotil. Po polhodine hry Kopičárova strela Kováča neprekvapila. Do vedenia išli domáci v 44. minúte, keď Kostelný nešťastnou hlavičkou oklamal Kuciaka a dobiehajúci Urgela otvoril skóre - 1:0. Po zmene strán sa pred pokutové územie tlačili železiari. V 62. minúte mohol poistiť vedenie domácich Urgela, ktorého vysunul Cleber, ale Kuciak vytesnil na roh. V 65. minúte Kováčov odkop zachytil Leško, z rohu šestnástky však nedokázal trafiť bránu. O päť minút Matheusov center predĺžil Urgela a Gešnábel v páde z troch krokov trafil Kuciaka. Záver stretnutia na ťažkom teréne bol viac boj ako futbal. V 94. minúte Mikušova strela z 20-tich metrov skončila na brvne Kováčovej brány. Zlaté Moravce porazili podbrezovú 1:0.

"Presne takýto zápas sme očakávali. Hostia dobre zvládli systém 3-5-2. Bol to bojovný zápas na ťažkom teréne, so všetkým, čo k nemu patrí. Sme vďační za tri body. Musím chlapcom poďakovať za dnešný výkon," komentoval zápas tréner Moraviec Juraj Jarábek. "Vychádzali sme z toho, že dnes nás čaká veľmi ťažký súper. O výsledku rozhodla komická situácia, ale aj to patrí k futbalu. Nakoniec to mohlo skončiť aj nerozhodne, ale Mikušova strela skončila na brvne. Gratulujem domácim k víťazstvu," pridal svoj postreh tréner Horehroncov Marek Fabuľa.

Autor: Dušan Guman / tasr.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele