základní část, 14. kolo
30.10.2022 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Brno po skvělém výkonu nakouklo do skupiny o titul. Liberec na vítězné derby nenavázal

Zbrojovka Brno se v duelu 14. kola Fortuna ligy dočkala druhého domácího vítězství v ročníku, když zvítězila nad Slovanem Liberec 3:0. O rozhodující trefu se postaral domácí stoper Jakub Šural, jenž zaznamenal teprve druhý prvoligový zásah v kariéře. Skvělým výkonem se blýskl také talent Michal Ševčík, který si připsal gól a asistenci. Slovan tak po skalpu regionálního rivala z Jablonce venkovní body nepřidal a propadl se na osmou příčku.

Oba celky se před utkáním nacházely těsně za pozicemi, které zajišťují účast ve skupině o titul. Brněnští minulý týden po třech porážkách zvítězili, když v Ďolíčku obrali o tři body poslední Pardubice. Hattrickem se v zápase blýskl Jakub Řezníček. Dobrou náladu mohl mít po minulém kole i Slovan, jelikož triumfoval v podještědském derby s Jabloncem. Do liberecké sestavy se navíc po absenci v posledních dvou ligových střetnutích vrátil Theodor Gebre Selassie.

Přestože góly nepadaly, rozhodně se bylo na co dívat. Zbrojovku mohl po necelých 10 minutách hry poslat do vedení Řezníček, který využil skvělé práce Wale Musy Alliho a hlavičkoval, Olivera Vliegena však zachránilo břevno. Prakticky hned z protiútoku mohli jít do vedení hosté, únik Micka van Burena ale otupil vracející se Denis Granečný a následné zakončení nebylo natolik vážné, aby Martin Berkovec kapituloval. Liberci dělal problémy zejména rychlonohý Alli a Vliegen mohl podruhé za poločas děkovat brankové konstrukci, když ve 23. minutě nigerijský záložník napálil horní tyč. Na druhé straně výrazně ulevil Zbrojovce Jan Hlavica, který na konci první půle doběhl další únik van Burena a nedovolil mu ani zakončit.

Brno šlo v 51. minutě do vedení díky povedenému rohovému kopu. Obrana Liberce si s míčem nedokázala poradit a po několika nahrávkách se dostal k zakončení Šural, který nadvakrát propálil blokující hráče. Přestože trenér Luboš Kozel sáhl dokonce ke dvojímu střídání, na sklonku první čtvrthodinky druhé půle to už bylo o dvě trefy. Rychlá rozehrávka Vliegena pořádně zkomplikovala situaci Christianu Frýdkovi, jenž o míč přišel, Filip Souček snadno přihrál na Ševčíka, který jenom zakončil do prázdné branky. Rezignovaní hosté pak dostali ještě jeden gól na cestu domů. V 72. minutě se prosadil Jakub Řezníček, jemuž dal parádní míč do úniku Ševčík a brněnský kanonýr se 10. gólem v ročníku vyšvihl do čela tabulky střelců.

Fotbalisté Brna potvrdili elán v nováčkovské sezoně i proti Liberci, když si dokázali připsat již šestou ligovou výhru. Možnost získat sedmou budou mít 5. listopadu, kdy sehrají zápas na hřišti Českých Budějovic. Liberec přivítá o den později na svém stadionu Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kalas

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele