základní část, 5. kolo
28.08.2022 19:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Slavia si pohrála se Zbrojovkou, o vítězství v Brně rozhodla do 45 minut

Únava? Ani náhodou. Slávisté měli v nohách těžké střetnutí v Evropské konferenční lize, přesto v Brně hýřili aktivitou a zpět do Vršovic si odvezli jasné vítězství. Sešívaní o svém úspěchu rozhodli již v první půli, v níž nasázeli tři branky. Po změně stran sice zápas dohrávali bez vyloučeného spoluhráče, přesto přidali ještě jeden přesný zásah.

Po hattricku proti Pardubicím se znovu dařilo Stanislavu Teclovi. Jindy odepisovaný útočník vstřelil jeden gól sám, u dalšího si připsal asistenci. Zásadní podíl na dvou trefách měl také levý bek Oscar.

Po čtvrteční bitvě s polským Rakówem učinil kouč slávistů Trpišovský rovnou šest změn v sestavě. Do středu obrany se místo Eduarda Santose postavil Kačaraba, David Jurásek uvolnil na levé straně defenzivy místo pro Oscara. Odpočívající Holeše s Traorém nahradili ve středu pole Tiéhi a Hromada, křídelníka Usora zastoupil Olayinka a pod hrotem namísto Ševčíka operoval Provod.

Poté, co Zbrojovka minulé kolo nehrála, neboť její střet s Plzní byl na žádost Západočechů odložen, došlo v základní jedenáctce domácích k jediné úpravě, když Alliho na křídle nahradil Hladík. A právě on připravil v 16. minutě palebnou pozici pro Texla, který nicméně v pokutovém území pálil příliš vysoko.

Poté už začala řádit Slavia. Dvě minuty po pokusu od Texla dostal míč na levé straně Oscar, jenž v souboji přetlačil Hladíka a zaměstnal Berkovce. Gólman Brňanů vyrazil neposlušný míč pouze před sebe, kde číhal na příležitost Tecl. Zkušený forvard přelstil dezorientované zadáky a z dorážky poslal Pražany do vedení.

Ve 27. minutě se sešívaným podařilo navýšit náskok. Tecl si vyměnil post s Douděrou a od pravé autové čáry poslal balón do pokutového území, kde číhal právě pravý bek hostů. Douděra si vzpomněl na střelecky plodné jaro ještě v dresu Mladé Boleslavi, odpoutal se od Šurala a hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Berkovcovi šanci.

Za dalších devět minut se Trpišovského družina radovala potřetí. Protiútok Slavie táhl Oscar, jenž nechtěl být sobcem a snažil se přihrát Olayinkovi. V cestě však stál Texl, který ale nešťastně poslal míč do vlastní svatyně. Zaplněný stadion na Srbské viděl gólově plodný poločas, branky by ovšem většina diváků raději viděla na druhém konci hřiště.

Jistou naději dal Zbrojovce úvod druhé půle. Střídající Alli si vykoledoval faul na Ousouovi, načež se zdálo, že se tým rozhodčích spokojí se žlutou kartou pro stopera hostů. Po intervenci arbitrů u videa však šokovaný Ousou viděl kartu červené barvy, byť Alliho zjevně nezastavil ve velké příležitosti, balón zjevně mířil do zámezí a navíc se celý incident odehrál na kraji hrací plochy.

Buď jak buď, Slavia dohrávala duel v deseti. Moc ji to ovšem netrápilo. Čtvrthodiny před koncem dokázal důrazný Schranz přihrát před bránu, kam si naběhl Tiéhi, jenž míč napálil pod břevno a upravil na konečných 0:4.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia nedá nováčkovi absolutně žádnou šanci a připíše si další hladké vítězství.

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobřes trefil poločas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Alan

1:3

Reagovat
Adhol

0:2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
milan78

standa tecl alias radek drulák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele