základní část, 9. kolo
17.09.2022 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Velký výkon nevysokého Nigerijce Zbrojovce k výhře nestačil, s Teplicemi se rozešla smírně

Zbrojovka Brno remizovala v devátém kole Fortuna ligy na svém stadionu s Teplicemi 2:2. Hrdinou první půle se i přes brzké inkasování domácích stal pouze 160 centimetrů vysoký Wale Musa Alli, jenž si v 19. minutě připsal premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži a posléze asistoval u branky Michala Ševčíka. Těsně před odchodem do kabin však stanovil konečné skóre hostující Tomáš Kučera.

V dosavadních zápasech obou soupeřů nebyla nouze o góly. Domácí Zbrojovka dokázala v minulém kole urvat tři body ve Zlíně, kde zvítězila 3:2. Teplice pak na druhé straně vybojovaly bod na domácí půdě se Spartou, která ztratila dvougólové vedení.

Predikce se potvrdily a góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Do vedení se dostali hráči Teplic, když v osmé minutě skóroval přízemní střelou zpoza vápna Robert Jukl, ke kterému se dostal sklepnutý míč od Jana Shejbala. Hned po inkasované brance se Zbrojovka hnala za vyrovnáním a dočkala se v 19. minutě, kdy se z halfvoleje z hranice pokutového území prosadil aktivně hrající Nigerijec Alli. Moravané strhli výsledek na svou stranu ještě před přestávkou, když ve 37. minutě zblízka propálil teplického brankáře Filipa Muchu talentovaný záložník Ševčík. Divoký první poločas tím ještě neskončil, protože v nastaveném čase se po sérii zblokovaných střel prosadil parádní střelou Kučera a stanovil nerozhodný poločasový výsledek.

Po návratu na trávník se mohli Skláři vrátit zpět do vedení, ale branku Abdallaha Gninga videorozhodčí neuznal pro ofsajd. Ani Brno se nechtělo smířit s bodem. Do další gólové příležitosti se dostal po brejku rychlonohý Alli, ale jeho střelu zpoza vápna vytáhl Mucha konečky prstů na roh. Hráči Zbrojovky se dožadovali 15 minut před koncem penalty, ale videorozhodčí žádné porušení pravidel neviděl.

Nevyzpytatelný duel plný zvratů tak nakonec divákům vítěze nenabídl. Následující utkání odehrají oba celky až 2. října, protože následuje reprezentační přestávka. Brno svede bitvu s Jabloncem, Teplice změří síly s Pardubicemi.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele