základní část, 24. kolo
19.03.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka neudržela vedení a propadá se tabulkou

Brněnská Zbrojovka z devíti soutěžních zápasů na jaře vyhrála jen v jednom, přestože ten poslední měla nadějně rozehraný. Doma proti Jablonci ji krátce před odchodem do šaten poslal do vedení Alli, nicméně ve druhé půli otočili Chramosta s Považancem.

Utkání se od začátku neslo ve velmi tvrdém duchu a výsledkem byly v součtu čtyři žluté karty už během prvních šestnácti minut. Zhruba v tom období se do dvou zajímavých příležitostí dostal Řezníček. V té první i kvůli brankové konstrukci nadvakrát neuspěl, podruhé se proti němu blýsknul Hanuš.

I nadále měla Zbrojovka více ze hry, Ševčík zakončoval nebezpečný protiútok nepřesnou ranou na vzdálenější tyč. Když vzápětí domácí rozjeli zdařilou akci, zachránil situaci z pohledu hostů na poslední chvíli Král. Ani ten už ale nepomohl ve čtyřicáté minutě, kdy Ševčík zasekl balón a vybídl ke skórování Wale Musu Alliho, jehož hlavička přivodila na Srbské gólovou radost.

Avšak pozitivní výsledek vydržel jen pár minut hrací doby. Několik desítek sekund po startu druhé půle se dostal k míči v dobré pozici Jan Chramosta, jenž si uměl s nastalou situací poradit a překonal Berkovce, díky čemuž si připsal již jedenáctou trefu v sezoně.

Severočeši se s nerozhodným výsledkem nespokojili a dostalo se jim zasloužené odměny. Po třech čtvrtinách utkání napřáhl z hranice vápna Jakub Považanec, který dokázal skákavý míč poslat famózních způsobem za záda brněnského gólmana.

Jablonec tak potvrdil skvělou formu a díky čtvrté výhře z pěti posledních zápasů se dostal na devátou příčku i se zápasem k dobru, Brno se nachází na pozici číslo dvanáct.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Brno, Jablonec a Ostrava nespadnou. Ikdyž jsou všichni tři ve srabu, tak mají dostatečně tlustej bodovej polštář.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele