základní část, 7. kolo
04.09.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Bohemians znovu úspěšní venku, v Brně potrestali zaspání Zbrojovky

Stejně jako před týdnem proti Slavii prospala Zbrojovka první půli i proti dalšímu soupeři z Prahy. Bohemians udeřili do 45. minuty dvakrát a vypracovali si klíčový náskok. Domácí sice po změně stran korigovali skóre, avšak body ze zápasu nevydolovali.

Pražané již od úvodu potvrzovali, že se jim na hřištích soupeřů hraje lépe než ve vršovickém Ďolíčku. Po centru Kovaříka ze druhé minuty hlavičkoval do břevna Puškáč, následně však bránící Endl při snaze o odkop míče do bezpečí trefil kopačkou hlavu Hronka. Sudí tak nařídil pokutový kop pro "Klokany", jenž svou levou nohou proměnil Puškáč.

Také po úvodním zásahu se do zajímavých šancí dostávali především hosté. Brňany musel zachraňovat gólman Berkovec, který nejprve po prostrčení od Hronka vychytal Květa, později si poradil také se záludným pokusem Kovaříka ze standardní situace. Pět minut před přestávkou nicméně Berkovec kapituloval podruhé. Aut Hronka do pokutového území prodloužil na zadní tyč Köstl a balón do sítě dopravil v úvodu sezony gólový zadák Křapka.

Vstup do druhého poločasu se Zbrojovce povedl mnohem lépe než do prvního. Tři minuty po změně stran přihrál Alli v pokutovém území volnému Ševčíkovi, který si ještě vylepšil pozici a snížením vykřesal pro Moravany naději. Domácí se ovšem pořád museli mít na pozoru, naštěstí se však mohli opřít o Berkovce, který vytěsnil ránu Hůlky zpoza šestnáctky.

"Flinta" se v jeden moment dokonce radovala z vyrovnání, avšak Řezníček se při závaru před svatyní Bohemky nacházel v ofsajdu a jeho zásah tedy nebyl arbitry uznán. Na druhé straně mohl vítězství Pražanů pojistit Hála, jenže si vylámal zuby na Berkovcovi. Ten v závěru ukryl do náruče také projektil Köstla, avšak navzdory vynikajícímu výkonu vlastního brankáře se Zbrojovce nepodařilo bojovat.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele