základní část, 21. kolo
25.02.2023 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Žolík Mosquera zajistil Plzni vítězství nad Libercem

Podobně jako před dvěma týdny proti Budějovicím se Plzeň v domácím prostředí nechala soupeřem po část zápasu přehrávat. Liberec dokonce zvládl vyrovnat, poté ovšem Viktoria zabrala a díky trefě střídajícího Jhona Mosquery se alespoň do nedělního odpoledne vrátila na první místo.

Jako první ukázali choutky skórovat Severočeši. Již v osmé minutě střílel Doumbia po zemi, nicméně nepřesně. Za dalších 12 minut si na přihrávku za defenzivu Plzně zaběhl Rondić. Dostal se však do ostrého úhlu, z něhož nepropálil gólmana Viktorie Staňka. Navíc při protiútoku podcenili brankář Liberce Bačkovský a obránce Prebsl centr Havla. Toho využil Chorý, jenž v souboji čistě přetlačil Bačkovského a hlavičkoval do břevna, načež se z dorážky prosadil Kopic - 1:0.

Inkasovaná branka však aktivitu Slovanu neutlumila. Herně měli navrch dál hosté, což ve 28. minutě rezultovalo v další zakončení Rondiće, to však opět pohlídal Staněk. Plzeň v prvé řadě strážila zadní vrátka, zároveň ovšem podnikala nebezpečné výpady. Například Havel ve 30. minutě vracel centr Holíka před bránu, kde Chorého jen taktak uhlídal Prebsl. Těsně před přestávkou táhl protiútok Západočechů Bucha, jenž přízemním pokusem donutil Bačkovského k těžkému zákroku.

Domácí si zřejmě sami uvědomovali, že první půli neodehráli ideálně, a tak do druhého dějství vstoupili lépe. Pět minut po změně stran vznikl před Bačkovského bránou obrovský zmatek po centru Sýkory ze standardní situace. Míč nicméně v síti neskončil. Druhý gól Plzně nevstřelil ani Vlkanova, jenž v 52. minutě pálil nad břevno. Naopak při protiakci prošel obranou Viktorie jako nůž máslem Tupta. Jeho střelu po zemi nechytil ani Staněk, a skóre tedy bylo opět vyrovnané.

Náskok si Západočeši mohli vzít krátce po gólu na 1:1 díky zaváhání Bačkovského, který podobně jako v prvním poločase neodhadl trajektorii centru z levé strany. K hlavičce se dostal Havel, jenž ovšem orazítkoval břevno. O dvanáct minut později už bylo v táboře Viktorie veseleji. Jemelka po rohovém kopu posunul balón k Mosquerovi, který pohotově dostal merunu za záda Bačkovského.

Na druhou odpověď už se Liberec nezmohl. Kozákova nebezpečná střela byla sražena na rohový kop, Tupta zase z dálky pálil dost nepřesně. Mezi tři tyče se v poslední desetiminutovce netrefil ani domácí Chorý. Utkání tedy dospělo k výsledku, jenž určil kolumbijský žolík.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele