o titul, 5. kolo
27.05.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Bílkovo plzeňské angažmá dostalo sladkou tečku. Mistrovský večírek Sparty znepříjemnil Vydra

Mistrovským oslavám pražské Sparty předcházel zápas pátého kola nadstavby Fortuna ligy, v němž Letenští padli s Viktorií Plzeň 0:1. Na hře obou týmů se výrazným způsobem projevilo, že konečný výsledek již na jejich umístění nemohl nic změnit. Více ze hry měl domácí celek, jenž předváděl v porovnání s předchozími utkáními mnohem ofenzivnější výkon, vstřelené branky se však nedočkal. Z vítězství se tak radovali Západočeši, kteří díky trefě Matěje Vydry ukončili sérii šesti duelů bez výhry a důstojně se rozloučili s trenérem Michalem Bílkem.

Úterní deštivý večer si bude zejména nová generace fanoušků Sparty pamatovat zřejmě celý život. Historicky nejúspěšnější český klub ukončil čekání na zisk ligové trofeje trvající přesně 3 278 dnů. Hned po remíze na Slovácku propukly bujaré oslavy, a tak se nabízela otázka, v jakém rozpoložení se Letenští představí proti Plzni. Jenže také hra hostů byla velkou neznámou, protože kouč Bílek, vítěz mistrovského titulu se Spartou z roku 2007, si na lavičce Plzně odbyl derniéru.

V bezstarostném úvodu zahrozil jako první Martin Minchev, který po přiťuknutí od Ladislava Krejčího nasměroval pokus do rukavic Jindřicha Staňka. Následně předvedl svou rychlost Jan Kuchta, jenž se jako uragán prohnal okolo Lukáše Hejdy a z úhlu napálil tyč. Pražany na rozdíl od minulých kol nesvazovala defenzivní taktika, a tak za mohutné podpory fanoušků nadále útočili. Do poločasové pauzy si však Západočeši i díky zákrokům jistého Staňka všechny akce domácích pohlídali.

Do druhého poločasu vstoupili překvapivě lépe plzeňští hráči. Nejdříve se sice neujala točená střela Lukáše Kalvacha, hostující záložník ovšem o chvíli později našel kopačku Vydry, jenž z bezprostřední blízkosti umístil míč do sítě. Poté se třetí celek tabulky znovu musel spolehnout na služby Staňka, který parádním zákrokem vyrazil zakončení Krejčího. Neméně zazářil také v 72. minutě, kdy vychytal samostatný nájezd Kuchty. Již sedm minut před koncem se začali netrpěliví fanoušci Pražanů štosovat u autové čáry, kvůli čemuž musel rozhodčí utkání přerušit. V rozkouskovaném závěru se domácí gólu už nedočkali.

Sparta zakončila sezonu uvolněným výkonem, a z vítězství se tak radovala Plzeň. To však Pražanům nemohlo zkazit pokračování mistrovských oslav, které opět propukly hned po závěrečném hvizdu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele