základní část, 12. kolo
15.10.2022 19:00 CET
5 : 2
(2:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Návrat na Letnou Kováčovi body nepřinesl. Sparta si proti Pardubicím s chutí zastřílela

Pražská Sparta si ve 12. kole Fortuna ligy připsala třetí výhru za sebou, když doma porazila Pardubice 5:2. Pravděpodobně největší radost udělali letenským fanouškům při vysokém debaklu Lukáš Sadílek a Martin Minchev, kteří oba zaznamenali gól a asistenci. Svěřenci někdejšího sparťana Radoslava Kováče tak nedokázali znovu bodovat a zůstávají na dně tabulky.

Letenští se po dlouhé sérii remíz konečně rozjeli, v posledních dvou kolech už bodovali naplno a díky zaváhání Slavie na ni ztráceli před tímto víkendem pouhé dva body. Domácí se mohli těšit také z faktu, že se konečně střelecky chytla letní posila Jan Kuchta, který se při dvou zmíněných triumfech prosadil střelecky hned třikrát. Důvody k mírnému optimismu měli také hosté, kteří po dlouhých osmi zápasech bodovali, když na svém hřišti porazili Jablonec. Do tohoto duelu ale šli i přesto z posledního místa v tabulce.

Sparta se od úvodního hvizdu postupně dostávala do zajímavých útočných pozic a v osmé minutě z toho byl první gól. Úspěch přinesl domácím fanouškům známý scénář, kdy Casper Höjer skvělým centrem našel ve vápně svého spoluhráče, tentokrát svého krajana Asgera Sörensena, který hlavou překonal brankáře hostů. Pro Höjera šlo už o sedmou ligovou asistenci v sezoně. Pardubice ale zanedlouho fantasticky odpověděly, akrobatickým způsobem se prosadil Dominik Janošek. Ve 26. minutě šla Sparta znovu do vedení, čtvrtou branku v řadě si připsal Kuchta, kterému stačilo po přihrávce Lukáše Haraslína míč doklepnout do odkryté sítě. Záživnou první půli okořenil ve 35. minutě střelecky aktivní Michal Hlavatý, když dalekonosným pokusem orazítkoval břevno.

Po změně stran Sparta usilovala o navýšení vedení a v 60. minutě se dočkala. Zpoza vápna napřáhl Sadílek a technickým pokusem na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. Východočeši ale v 67. minutě znovu snížili. Trefu Janoška z první půle totiž povedeným volejem napodobil Vojtěch Sychra. Vzápětí ovšem Rudí znovu ukázali svou sílu ze standardních situací, když nejvýše vyskočil Minchev a hlavou skóroval. Bulharský křídelník jen chvíli poté přízemním centrem vybídl Tomáš Wiesnera, který přidal už pátou branku domácích.

Sparta potvrdila zlepšenou formu a připsala si třetí vítězství v řadě. V dalším kole čeká Pražany jeden z vrcholů sezony, 23. října se totiž představí v Edenu v rámci derby pražských "S". Pardubice o den dříve přivítají brněnskou Zbrojovku.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

4:0

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
mario23

5:0

Reagovat
podnebný

Byl to pěkný zápas. Jenže Sparta ho pojala bezstarostně, takže jsem se nestačil divit, když dostala dva góly. Spíš bych očekával, že všech sedm spadne do pardubické sítě. Při prvním sparťanském gólu byli v těsné blízkosti Markovičovy brány oba stopeři Vitík i Sörensen, kdežto

při gólu Pardubic u svojí brány nebyli. Hlavně že na výhru to tak stačilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele