základní část, 18. kolo
05.02.2023 18:00 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Kaan Kairinen (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Finský novic rozjel obrat Sparty. Výraznou roli sehrála také čerstvá posila Slavie

Sparta Praha otočila v 18. kole Fortuna ligy duel s Mladou Boleslaví a v domácím prostředí oslavila výhru 4:1. Během úvodních šesti minut se ve svém premiérovém startu stihly prosadit čerstvé posily na obou stranách. Za modrobílé rychle pálil Michal Tomič, o chvíli později ale srovnal stav finský záložník Kaan Kairinen. Ještě před přestávkou pak právě host ze Slavie Tomič, jehož podpis a okamžité odeslání do města automobilů oznámili sešívaní jen před pár dny, fauloval ve vápně a nabídnutou penaltou nepohrdl Ladislav Krejčí.

Start do jarní části sezony obou soupeřů nabízel jisté podobnosti. Oba začali nepřesvědčivým výkonem proti moravskému celku, který jim nakonec vynesl pouhou remízu. Hosté ze středních Čech se marně snažili překonat houževnatou obranu brněnské Zbrojovky, zatímco sparťané po vyrovnané partii brali bod ze hřiště Sigmy Olomouc. Proti Mladé Boleslavi ovšem cítili Letenští velkou šanci, na svém hřišti ji totiž porazili už pětkrát v řadě, v posledních dvou případech navíc s čistým kontem.

Mladá Boleslav zaskočila domácí ochozy už ve třetí minutě, kdy se dalekonosnou ranou prosadil nově příchozí host ze Slavie Tomič. Na úvodní trefu zareagoval na druhé straně další nováček. Poprvé v dresu pražské Sparty se totiž o pár minut později trefil přízemní ranou Kairinen, nová finská posila do zálohy. Před půlhodinou hry vyslal na mladoboleslavskou bránu dobře umístěnou střelu k pravé tyči Lukáš Haraslín, gólman Petr Mikulec však vytasil parádní zákrok a pokus odvrátil na rohový kop. Slovenského křídelníka o pár minut později skolil ve vápně Tomič a Letenští se dočkali penalty, kterou odrazem o levou tyč proměnil kapitán Krejčí.

Pražané vstoupili do druhé půle aktivně a nepouštěli soupeře k balonu. Po hodině hry měl na hranici šestnáctky Haraslín ideálně nabito, střela se mu ovšem svezla a proletěla nad břevnem. Chvíli nato napřáhl z dálky Kairinen, jehož nebezpečný projektil mířený do pravé šibenice vytáhl efektní robinzonádou Mikulec. Pojištění skóre tak domácím podepsal až v 82. minutě střídající Martin Minchev, jenž pláchl za defenzivní řadu soupeře a samostatný nájezd proměnil tvrdou přízemní střelou. Bulharský záložník si Mikulce vychutnal ještě jednou v nastavení, kdy mu nasadil kličku a dorazil míč do odkryté sítě.

Sparta tentokrát uspěla a na druhý pokus si připsala první jarní vítězství. Další bude moct přidat 12. února v malém pražském derby na hřišti Bohemians. Mladá Boleslav ve stejný den přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
papanegra

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele