základní část, 10. kolo
01.10.2022 19:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta i v oslabení otočila zápas s Hradcem. Utkání rozhodl sporný gól

Sparta si proti Hradci Králové znovu koledovala o další ztrátu bodů. Po zpackané první půli však Letenští zabrali a utkání nakonec dotáhli do vítězného konce. Rozhodující trefa nicméně padla po kontroverzním momentu.

O inkasování si Sparta koledovala už v sedmé minutě. Brankář Kovář špatně rozehrál, načež Hradec rychle přešel do útoku. Na jeho konci vybídl Vašulín Kubalu, toho ovšem vychytal Kovář. Sparta za dvě minuty odpověděla standardní situací rozehranou Højerem, po níž těsně vedle brány hlavičkoval navrátilec do sestavy Letenských Krejčí.

Pražané se nicméně nepoučili z vlastních chyb. Krejčího ve 13. minutě obral o balón Kodeš, Vašulín poté zase nastartoval Kubalu, jenž si tentokrát v koncovce věděl rady - 0:1. Za dalších dvanáct minut mohli hosté skórovat po pohledné kombinaci na jeden dotek. Po ose Kubala-Rybička-Smrž zakončoval poslední jmenovaný, který ovšem trefil pouze zasahujícího Kováře.

Nepříjemnou situaci Spartě rozhodně neulehčil Čvančara, jenž na polovině hřiště zbytečně a nevybíravě zasáhl Kubalu loktem do obličeje, za což po intervenci videorozhodčího viděl červenou kartu. Letenští tak dohrávali pouze v deseti, čehož Východočeši málem využili ve 35. minutě. Novotný z levé strany vyhledal před bránou Vašulína, ten se však mezi tři tyče netrefil. Na druhé straně pálil o sedm minut později Højer, gólman Hradce Reichl vyrazil míč jen před sebe, Krejčí se nicméně k dorážce nedostal.

Do druhé půle vstoupili domácí mnohem lépe. Sadílkův roh sedm minut po změně stran nešťastně nadzvedl hlavou bránící Vašulín, takže Reichl nemohl balón sebrat do rukavic. Místo toho doputovala meruna k Sørensenovi, který kvapně hlavičkoval do odkryté svatyně - 1:1. Následně Sparta přežila klinickou smrt, kdy Kubala využil chyby váhajícího Zeleného, jenže svůj úprk na Kováře zakončil střelou do tyče.

V 57. minutě už Pražané vedli 2:1. Centr Højera z volného kopu doputoval ke Kuchtovi, který hlavou zblízka překonal Reichla. Sudí u videa pak dlouho zkoumali, zda centr ještě netečoval Krejčí, kvůli čemuž by Kuchtovi museli odpískat ofsajd. Dle záběru v televizi se skutečně zdálo, že Krejčí hlavou zasáhl míč, hlavní arbitr přesto gól uznal.

Vyrovnat mohl v 66. minutě Kubala, jehož centrem oslovil Gabriel, útočník hostů ale hlavičkoval těsně vedle tyče. Snahu Hradce pak zkomplikoval Smrž, který tvrdým zákrokem zastavil postup Daňka a od rozhodčího si rovnou vysloužil červenou kartu. Přesto Východočeši měli ještě jednu slibnou příležitost, střelu Vašulína ale zastavil Kovář.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza za barák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele