základní část, 9. kolo
17.09.2022 19:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Letenská bída nebere konce. Sparta neporazila ani oblíbený Baník a remizovala popáté v řadě

Sparta neudržela v devátém kole Fortuna ligy vedení a s Baníkem jen remizovala 1:1. Obrovskou převahu v první půli přetavili Pražané pouze v jediný gól, což bleskově po změně stran potrestal vyrovnávací brankou Jiří Klíma. Návrat hostujícího kouče Pavla Vrby na Letnou tak proběhl úspěšně. Slezanům se totiž podařilo přerušit sérii devíti porážek ze vzájemných ligových střetnutí hraných na hřišti soupeře v řadě.

Letenští se kvůli čtyřem remízám v řadě vzdálili čelu tabulky na rozdíl šesti bodů. Zklamáním zatím byly výkony Jana Kuchty, jenž se zatím střelecky neprosadil, nicméně proti Baníku znovu nechyběl v základní sestavě. Ostravané se ovšem na pražské Letné dlouhodobě trápili, naposledy tam bodovali v roce 2014. Jediným hráčem, který tento úspěch pamatoval, byl stoper Michal Frydrych. Rozbuškou se mohl pro zaplněné tribuny stát start Srdjana Plavšiče, jenž nastoupil v základní sestavě Slezanů.

Sparta vstoupila do utkání aktivněji, její ofenzivní akce však dlouho nekončily zakončením mezi tři tyče. Zásadním momentem první půle se stal souboj Gigliho Ndefeho s Lukášem Sadílkem, po němž nařídil rozhodčí Tomáš Klíma nesprávně rohový kop, jelikož se míč za brankovou čáru dostal od sparťanského záložníka. Přímo z něj sice Sparta neskórovala, po sraženém míči ostravskou obranou ale akce pokračovala. Na jejím konci stál právě Sadílek, který pomocí šťastné teče oslavil premiérový gól v rudém dresu. Sparta byla však i nadále jednoznačně lepší, příležitost na zvýšení náskoku měla po půlhodině, kdy do břevna hlavičkoval Jaroslav Zelený. Po něm taktéž hlavou zakončoval Tomáš Čvančara, toho ale skvěle vychytal Jan Laštůvka.

Ani ne po minutě druhé půle zaskočil Letnou Jiří Klíma. Ten si našel odražený míč a z velké dálky schovanou střelou k pravé tyči překonal Matěje Kováře. O chvíli později mohl vrátit vedení sparťanům Čvančara, jeho hlavičku ale kryl připravený Laštůvka. Další větší šanci si Pražané vytvořili až v 71. minutě zásluhou Caspera Höjera, jenž poslal před bránu nebezpečný míč, na který ale těsně Čvančara nedosáhl. Sparta v závěrečných minutách zvyšovala tlak. Střelou z úhlu se prezentoval Martin Minchev, Laštůvku ale neprostřelil. Chvíli nato nebezpečně pálil aktivní Čvančara, netrefil však bránu. Obrana Baníku všechno nebezpečí odvrátila a radost Letenským nedopřála.

Série remíz tak byla natažena o další utkání, Sparta brala pouze bod už popáté v řadě. V příštím kole přivítá 1. října Hradec Králové, Baník tentýž den doma změří síly s Českými Budějovicemi.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vrba pošle Priskeho na popraviště.

1:2

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Jsem velmi zvědav na výkon Sparťana co utekl do Slávie a nyní nastoupí na Letné za Baník (Plavšič)! Věřím tomu, že dá gól a asistenci a bude nejlepší na hřišti! Oba góly se však neuznají pro offside. Laštůvka to naopak vychytá a ubojovaný zápas skončí 0:0! Priske zase pobrečí a médii se poprvé začne spekulovat o odvolání!

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat
OtecJaJ10

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
noustres

podme plichtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele