základní část, 15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Votroci se proti Liberci znovu se zlou potázali. Naděje Hradce na body záhy utnul van Buren

Slovan Liberec zvítězil v 15. kole Fortuna ligy na domácím hřišti 2:0 nad Hradcem Králové. Střelecký zápis otevřel svou devátou trefou v aktuálním ročníku liberecký Mick van Buren, jehož zásah zároveň duel rozhodl. Votroci tak neoblíbeného soupeře neporazili už v 11. vzájemném utkání v řadě mezi českou elitou.

Hradec si u svých fanoušků v minulém kole lehce pošramotil reputaci, navzdory dobré formě z posledních týdnů totiž padl ve vypjatém derby s Pardubicemi. Poslední výhra nad Libercem se navíc kvůli dlouhé anabázi Votroků ve druhé lize datovala až do roku 2011. Tehdy u toho nechyběl jeden ze současných hráčů Východočechů, na vítěznou branku totiž přihrával Pavel Dvořák.

Před čtvrthodinou hry se předvedlo domácí ofenzivní eso van Buren. Nizozemský útočník chytře prošel šestnáctkou a přesně zakončil mezi nohy vybíhajícího gólmana. Na druhé straně se o chvíli později prezentoval nenápadnou hlavičkou do pravého dolního rohu Jakub Kučera, libereckého brankáře ovšem nenachytal. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a k vidění bylo minimum ofenzivních akcí.

Naopak zkraje druhého dějství mohl druhou branku pro Liberec přidat Michael Rabušic, jenž ve vyložené šanci hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Přímo výstavní gól si mohl po hodině hry připsat Denis Višinský, jeho dalekonosná střela zpoza vápna ale proplachtila těsně vedle pravé šibenice. Jinak tomu bylo v 76. minutě, kdy se akrobatickým způsobem v šestnáctce prosadil nikým nebráněný Imad Rondič. Pro forvarda z Bosny a Hercegoviny to byl vůbec první ligový zásah v letošní sezoně.

Liberec tak dokázal v utkání zvítězit a dotáhl se na svého soupeře na rozdíl dvou bodů. V příštím kole se 12. listopadu představí v Teplicích, Hradec o den později přivítá Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele