základní část, 4. kolo
21.08.2022 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dva kuriózní góly jako přes kopírák rozhodly pod Ještědem o dělbě bodů

Fotbalisté Liberce ve čtvrtém kole Fortuna ligy navázali na svůj nevalný výsledek z minulého kola, když i přes dominantní výkon na domácí půdě pouze remizovali s českobudějovickým Dynamem 1:1. Za domácí se v prvním poločase opět prosadil šutér Mick van Buren, který po nedůslednosti hostujícího gólmana dopravil míč na místo určení. Hosté ale domácímu celku udělili lekci z produktivity, když se v 90. minutě o vyrovnávací branku postaral po velmi podobné situaci Lukáš Havel.

Po dvou skvělých výkonech na půdě Sparty a doma proti Teplicím zažil Liberec menší vystřízlivění, když padl s Pardubicemi 1:2. Své zaváhání chtěl napravit v domácím duelu proti Českým Budějovicím, které sice nedokázaly porazit Spartu, doma proti Slovácku ale vybojovaly alespoň cenný bod. Na Slovan navíc Jihočeši v poslední době celkem umí, v předchozích dvou vzájemných zápasech s ním jednou vyhráli a jednou remizovali.

Utkání začalo opatrnou hrou a kromě liberecké propagační střely se fanoušci v úvodu žádné šance nedočkali. To se změnilo ve 22. minutě, kdy pokus Christiana Frýdka překvapil budějovického gólmana Dávida Šípoše, kterému při zákroku vypadl míč z rukou přímo před van Burena, který se při dorážce nemýlil a opět se osamostatnil na čele tabulky střelců. Domácí kontrolovali tempo hry a dokázali si vytvořit několik dalších slibných šancí, ty však většinou skončily nepřesným zakončením. Výborně fungovala také liberecká obrana, která hosty v první půli téměř nepustila ke střele na branku. Olivier Vliegen si do statistik zapsal jediný zákrok, který přišel až po rohovém kopu v nastavení.

Jozef Weber po změně stran oživil budějovickou hru dvojím střídáním. Na pohled se sice hra vyrovnala, šance si ale nadále vytvářel hlavně Slovan. Zhruba po hodině hry pronikl střídající Jan Matoušek po straně až do vápna, kde hledal volného van Burena, míč se ale od jednoho z obránců se štěstím odrazil do Šípošovy náruče. Po volném kopu Frýdka se v 73. minutě prosadil hlavou Maksym Talovjerov, jeho radost ale zmařil ofsajd. Jen o pár minut později došlo k podobné situaci i na druhé straně hřiště, když rozehrával Jakub Hora, jeho centr ale našel jen dobře postaveného Vliegena. První vážná šance hostů přišla v 85. minutě, kdy se na hranici velkého vápna dostal ke střele Patrik Hellebrand, i s ním si ale belgický gólman poradil. V 90. minutě se hosté přece jen dočkali. K vidění byl naprosto stejný obrázek jako při první brance. Centr Dynama sice Vliegen zneškodnil, míč mu však vypadl z náruče přímo k Havlovi, který vyrovnal na konečných 1:1.

Slovan tak porážku z minulého kola naplno neodčinil a ze zápasu si odnesl pouze bod. V následujícím střetnutí se 28. srpna utká proti Slovácku, České Budějovice bude o den dříve čekat těžký duel s Plzní.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Za minutu dvanáct .

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Totéž , jak o patro nahoře .

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele