základní část, 23. kolo
11.03.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Slavia zvládla obrat a zůstává první, Plzeň naopak klesla na třetí příčku

Na čele tabulky se stále nic nemění. Slavia sice nezahájila utkání proti Plzni ideálně, po přestávce ovšem zabrala a dvěma góly otočila zápas ve svůj prospěch. Zůstala tedy na prvním místě, naopak Viktoria se propadla na třetí pozici za Spartu, která pár hodin předtím zvládla svůj zápas v Ostravě.

Oba týmy přivítaly ve středu pole své navrátilce. Zatímco do zálohy Plzně naskočil poprvé po nucené absenci Kalvach, prostřední řadu Pražanů vyztužil doposud marodící Hromada, vedle něhož se navíc poněkud překvapivě postavil Oscar. Stejně tak na straně Slavie zaujalo postavení Holeše v obraně a obsazení pozice hrotového útočníka, kterou obsadil Tecl.

Pokud představitelé obou klubů vzývali před úvodním výkopem k slušnosti na hřišti i v hledišti, pak jejich volání vzalo rychle za své. Především z kotle domácích příznivců se brzy začaly ozývat vulgární pokřiky. Rychle tak duel zajel do stejných kolejí, po nichž se řítil loňský vzájemný zápas v Edenu.

Na hřišti se mužstva zprvu spíš oťukávala. První zásadní moment tak nastal až v 16. minutě, kdy však také padla první branka. Stalo se tak poté, co Plzeňští získali míč ve střehu hřiště. Bucha následně z pravé strany propasíroval balón přes špatně bránícího Hromadu k Chorému, jenž zblízka propálil brankáře Slavie Koláře - 0:1.

Po zbytek první půle měli sešívaní výraznou herní převahu, nicméně dominanci v držení míče málokdy rezultovala v šanci. Zmínku si tak zaslouží snad jen akce z 26. minuty, kdy Holeš přesným pasem vyhledal Tecla, jehož volej z úhlu se však mezi tři tyče nevměstnal. Lépe mířil v nastavení prvního poločasu Olayinka, ale jeho hlavičku pro změnu vyrazil gólman Viktorie Staněk.

Pět minut po změně stran se ovšem Olayinka vyšplhal do vzduchu znovu a tentokrát měl důvod k radosti. Nigerijský křídelník opět hlavičkoval po rohovém kopu Ševčíka, který k němu ještě prodloužil bránící Květ. Na prudké zakončení tentokrát Staněk nedokázal zareagovat a Slavia tak vyrovnala skóre.

Za stavu 1:1 přepnuli Pražané na ještě vyšší rychlostní stupeň. V 56. minutě pálil pod břevno Ševčík a Staněk musel vytáhnout skvělý zákrok, aby projektil záložníka sešívaných vytěsnil nad břevno. Po hodině hry přišel na hřiště Matěj Jurásek, jenž se téměř okamžitě zapsal mezi střelce. Jeho zakončení z 62. minuty po přihrávce od Lingra chyběl jen kousek.

V 76. minutě si Lingr z Juráskem kombinaci zopakovali, jen v opačném pořadí. Tentokrát nahrával druhý jmenovaný, jenž možná původně hledal Van Burena. Tomu sice zakončení dost možná nedovoleně znemožnil Hejda, díky tomu se však míč dostal k Lingrovi, který jej uklidil do odkryté brány, čímž dokonal obrat.

Pojišťovací trefu ještě mohli přidat Lingr s Oscarem, ani jeden už ovšem netrefil svatyni Západočechů. Zároveň se ale hosté nezmohli na odpor. Body tedy zůstaly v Edenu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plichta by byla ideál, ale díky klaunům v obraně Slavie to vidím na 0:2.

Reagovat
deporpepa

2 červený karty, fotbalu méně než boje a výhra Plzně 2:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
DidusIneptus

Rýsuje se po mnohaleté pause nový mistr ligy: Sparta Praha

Reagovat
DidusIneptus

Dobrý výsledek pro Plzeň. Po drtivém tlaku Slávie to mohlo klidně skončit 6:1. Slavisti měli lehkýho soupeře kterej se na nic nezmoh'.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele