základní část, 10. kolo
02.10.2022 19:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Slavia si bez potíží poradila s Libercem. Na dva góly nahrál Ševčík

Slavia napravila zaváhání z duelu s Plzní a na domácí půdě bez větších potíží přehrála Liberec 3:0. Brankami se na tom už během první půlhodiny podíleli Ousou, Olayinka a Tecl. Slovan tak prohrál podruhé za sebou, naopak Pražané drží stoprocentní domácí bilanci se skóre 26:2.

V domácí bráně dostal při zranění Mandouse šanci Kolář, před ním nastoupili Douděra, Ousou, Kačaraba a Jurásek. Středovou trojici utvořili Hromada, Ševčík a Ewerton. Tecla na hrotu z křídel podporovali Olayinka s Provodem. Slovan při nemožnosti nasadit hostující hráče vsadil v obraně na Fukalu, Plechatého, Pourzitidise a Mikulu, jimž kryl záda Vliegen. V záloze naskočili Gebre Selassie, Červ a Frýdek, na křídlech operovali Višinský s Mészárosem. V útoku se představil Rondić.

Úvodní minuty přitom žádné velké šance nenabídly, hned z té první vážnější ovšem padl gól. V šestnácté minutě zahraný přímý kop přistál přímo na hlavě Aihama Ousou, jemuž se povedlo trknout míč mimo dosah Vliegena. Jen o pár minut později se situace téměř zopakovala, Ševčík tentokrát našel Petera Olayinku a ani na jeho hlavičku nenašel Vliegen recept.

Problémy pro Severočechy nekončily, vzápětí totiž Rondić držel v pokutovém území Ousoua a po zásahu VAR se kopala penalta. Stanislavu Teclovi se nepovedlo pokutový kop proměnit, nicméně dostal se k dorážce a ta už skončila v síti. Čtvrtou trefu mohli sešívaní přidat nedlouho po návratu ze šaten. Před hostujícím brankářem se ocitnul Provod, Vliegen však skvěle zasáhl.

Belgický gólman se činil i proti Olayinkovi, dorážka po jeho reflexním zákroku skončila nad bránou. Zhruba deset minut před koncem se Vliegen zaskvěl znovu, tentokráte rychlý protiútok rezultoval v zneškodněné zakončení Jurečky. Liberečtí o sobě dali vědět alespoň v samotném nastavení, kdy se dostal k propadlému balónu Kozák. Ani tentokráte diváci neviděli gól, Kolář střelu vytěsnil.

Slavia se tak přiblížila Plzni na jeden bod, Slovan se propadnul na pátou pozici za Bohemians, navíc mu odskočila Sparta.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
deporpepa

Tohle je absolutně nesmyslný zápas... Kolik hráčů nemůže nastoupit?? 6?? Tohle je prostě blbost..... Ale to neresime u Slavie poprvé...

Tip: 6:1

Reagovat
Vrubozubec

Tak když ze sebe liberec dělá dobrovolně farmu slavie, tak je to jejich problém

Reagovat
deporpepa

To ať klidně je, ale ať můžou hrát, vždyť to je zápas, kde se můžou nejvíce ukázat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele