základní část, 12. kolo
16.10.2022 19:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Jakub Hromada (© slavia.cz)

Slavia i přes hru v oslabení porazila Mladou Boleslav

Po výhrách Sparty a Plzně se Slavia dostala pod tlak, nakonec ale svůj zápas v rámci 12. kola zvládla. Sešívaní sice proti Mladé Boleslavi hráli většinu času bez vyloučeného Oscara, přesto zápas dotáhli do vítězného konce. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského tak dál drží v ligové tabulce druhé místo, Boleslav klesla na 11. příčku.

Vstup zápasu vyšel ideálně sešívaným. Ti ve čtvrté minutě hry rozehráli nakrátko standardní situaci, Oscar následně poslal balón do pokutového území na nabíhajícího Jurečku, jenž merunu uklidil placírkou přesně k tyči. Jenže dlouho se domácí z vedení neradovali. Nedlouho poté se totiž Skalák po přihrávce od Fulneka obtočil o Oscara, který dle názoru sudího zastavil záložníka Boleslavi nedovoleně. Oscar navíc svým počínáním zmařil vyloženou příležitost, kvůli čemuž viděl od arbitra červenou kartu. Hosté tak dostali k dispozici přesilovou hru a také penaltu, kterou proměnil sám faulovaný Skalák - 1:1.

Z výhody jednoho muže navíc ale Středočeši do přestávky nic nevytěžili. Naopak slávisté si i v oslabení vzali ještě před odchodem do kabin jednogólový náskok zpět. Po kombinaci na levé straně hřiště mezi Ewertonem a Juráskem dostal Olayinka příležitost nacentrovat na Lingra. Ten využil volnosti, kterou mu zadáci Boleslavi trestuhodně dopřáli, a zakončením z první rozvlnil síť protivníkovy svatyně.

Po změně stran měli hosté ke své smůle jedinou větší příležitost na vyrovnání, kterou ovšem neproměnili. V 59. minutě se centr Ladry z pravé strany dostal až k Fulnekovi, jenž pohotovým zakončením vyprášil rukavice brankáře Slavie Koláře. Další šance už si i přes početní nevýhodu vytvářeli Pražané. Jednu z nich hodlal v 66. minutě zužitkovat Jurečka, avšak přízemní pokus nenadělal potíže gólmanovi Boleslavi Šedovi.

O dvě minuty později to technicky zkoušel Tiéhi, ovšem Šeda na poslední chvíli vymrštil svou pravou ruku, čímž zabránil balónu v cestě za svá záda. Pozorný byl strážce hostující svatyně také v 72. minutě, kdy pokryl další pokus Tiéhiho, i v nastaveném čase, kdy zase zlikvidoval únik Tecla. Navzdory solidnímu výkonu vlastního brankáře se však Boleslav vracela domů s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
fcb+mufc

3-0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, bude hrat zase maskot Standa na hrotu, nebo Trpis nasadi nejakeho utocnika?

Jinak se potvrzuji moje slova, ze Slavie ted doplaci na tech par golovych zapasu Tecla, po kterych Trpisovsky nabyl dojmu, ze se po letech bidy stal z Tecla kanonyr...

Ale ono dat hattrick, kdyz vyhrajete 8:0 zase neni takova pecka, jak se zda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele