základní část, 2. kolo
07.08.2022 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia odčinila zaváhání z Hradce a Zlín porazila 4:1

První tři body získala do ligové tabulky také Slavia. Utkání se Zlínem měla po prvním poločase dobře rozehrané, ale Ševci se nevzdávali a nakonec byli ve hře o body až do samotného závěru. Snahu o vyrovnání jim ale pokazilo vyloučení stopera Procházky, načež domácí v závěru pojistili výsledek dalšími dvěma brankami, aby zvítězili vysoko 4:1. Slavia se tak v poklidu může připravovat na odvetné utkání s Panathinaikosem.

Slavia oproti čtvrtečnímu zápasu s Panathinaikosem udělala hned několik změn a trenér Jindřich Trpišovský dal například šanci debutantovi Markovi Ichovi. Na druhé straně Zlín vyběhl na edenský trávník v totožné sestavě jako před týdnem proti Mladé Boleslavi.

Sešívaní poprvé udeřili v 10. minutě, když se po rohovém kopu Ševčíka prosadil hlavou debutant Marek Icha. Domácí pak několik minut kontrolovali hru a druhou branku si schovali na 31. minutu, kdy se Lingr řítil z úhlu na Dostála a přihrávkou připravil první gól za Slávii pro Davida Juráska. Zlín žádnou výraznější šanci v prvním poločase neměl. Měl sice několik náznaků a snažil se hrozit především z brejků, nicméně kapitán Mandous držel nulu.

Hostující trenér Jan Jelínek zareagoval na nepříznivý vývoj dvojím střídáním a mělo to úspěch. Ve 49. minutě Zlín snížil a vrátil se do utkání. Zavrávorání domácí obrany potrestal Lamin Jawo a Mandous mohl jen hlasitě své defenzívě vyčinit. A to nebylo všechno. O chvíli později dokonce sahal po vyrovnání Čanturišvili, nicméně po teči jednoho z domácích balón Mandous lapil.

Hodně vzruchu také přinesla 60. minuta a zákrok Cedidly na Ewertona, po kterém se Jindřich Trpišovský hlasitě dožadoval červené karty, aby si sám vykoledoval žlutou. Sudí byl v pozoru i o deset minut později, kdy hostující obránce Procházka naprostou zbytečně bodyčekem fauloval Jurečku a po druhé žluté kartě svůj tým oslabil. Byl to zásadní moment, protože Ševci byli ve hře o body a takto v početní nevýhodě dovolili Slavii výsledek udržet. Ba co víc, Slavia nakonec odskočila na rozdíl dvou branek. Pět minut před koncem zápasu poslal na zadní tyč přesný centr Jurečka a Ivan Schranz měl jednoduchou úlohu - 3:1. Slavia měla ještě další šance, ale například střela Holeše se mezi tři tyče nevešla. Až v nastaveném čase přidal čtvrtou branku David Jurásek, který zužitkoval centru na zadní tyč v podání Ichy. Slavia nakonec porazila Trinity Zlín vysoko 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia naváže na skvělý výkon proti Panathinaikosu a deklasuje dalšího soupeře.

5:0

Reagovat
John Obi Mikel

Psát o skvělém výkonu proti Panathinaikosu ještě před Panathinaikosem. To mi dost připomíná jednoho uživatele.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude zápas s Hradcem zrcadlově... bezzubé bušení do autobusu, pak 1 brejk a kiks obrany - 0:1. Trpišovský odpočítává posledních 30 dnů v klubu.

Reagovat
standa91

smažko

Reagovat
standa91

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak, když sralťan vypotí nějaký moudro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele