o titul, 1. kolo
07.05.2023 18:00 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Třetí vršovické derby opět pro Slavii. Bohemians zničil zejména Jurečka

Také poslední ze třech jarních vršovických derby, která se odehrála v Edenu, dopadlo lépe pro Slavii. To květnové vyznělo pro domácí jednoznačně nejjednoznačněji. Sešívaní zničili rivala ze stejné pražské čtvrti šesti góly a odpověděli na odpolední vítězství Sparty. Poražení Bohemians se navzdory debaklu udrželi na čtvrtém místě.

Naplno se kanonáda slávistů rozjela až ve druhém poločase. V tom prvním ještě vystrkovali růžky i "Klokani" z Ďolíčku. Přesto se sešívaní ještě před přestávkou ujali vedení a po změně stran přidali dalších pět přesných zásahů. Řádil především útočník SKS Václav Jurečka, který rozvlnil síť hned čtyřikrát.

Pro Slavii je každopádně důležité, že se nadále drží v kontaktu s vedoucí Spartou, na kterou i po prvním kole nadstavby ztrácí jediný bod. Právě s Letenskými se sešívaní utkají již za týden. Také hráči Bohemians klíčové duely teprve čekají. O čtvrtou příčku bojují především se Slováckem, s nímž rovněž změří síly následující víkend.

V úvodu nedělního derby se zdálo, že by Klokani mohli delší dobu vzdorovat. Již v šesté minutě zahrozili před bránou slávistů, nicméně k zakončení, které by zaměstnalo brankáře Koláře. nakonec nedošlo. To po 20 minutách už strážce svatyně domácích musel zvýšit hlas na své spoluhráče, neboť ti nechali vypálit Křapku, jenž těsně přestřelil břevno.

Poté ale domácí začali vyučovat efektivitu. Douděra ve 30. minutě poslal oblouček do pokutového území Bohemians. V něm si míč nalezl Jurečka, který jej dotlačil za záda gólmana hostů Jedličky. Nedlouho poté se mezi střelce málem zapsal též Kačaraba, k němuž se míč dostal po rohovém kopu. Ukrajinský obránce však tváří v tvář trefil tentokrát bravurně zasahujícího Jedličku.

Po změně stran už se však brankář Klokanů po většinu času marně rozčiloval na spoluhráče, kteří nechali slávisty kombinovat. Souhra mezi Oscarem, Schranzem a Matějem Juráskem ještě ke gólu nevedla, ve 48. minutě už ale Jurásek přesnou kolmicí nastartoval Jurečku, který neomylně zamířil do horního rohu Jedličkovy brány.

Pět minut nato dokonal Jurečka hattrick. Někdejší útočník Opavy či Slovácka si vzal balón už ve středu hřiště a skákavou střelou se trefil přesně k tyči. V 66. minutě se Jurečka prosadil počtvrté, tentokrát ovšem jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. To už ovšem sešívaní vedli 4:0. V 57. minutě totiž Ogbu naservíroval pas za defenzivu Bohemians, Douděra v běžeckém souboji předčil Dostála a obloučkem překonal Jedličku.

Vstřelený gól nakonec slavil také Van Buren, jenž v zápase plnil roli kapitána. Nizozemský forvard si vyměnil míč s Provodem a taktéž prostřelil Jedličku. A zcela poslední slovo patřilo Jurečkovi, jehož v 84. minutě úspěšně vybídl Tecl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele