základní část, 8. kolo
10.09.2022 16:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Chytilovy góly Olomouci na body s mistrem nestačily

Viktoria Plzeň v osmém kole FORTUNA:LIGY zvítězila na hřišti Sigmy Olomouc 3:2, a vyhrála tak šestý ligový duel v řadě. V utkání se zaskvěli především dvougóloví střelci Tomáš Chorý s Mojmírem Chytilem, o konečném výsledku však rozhodl v 68. minutě Milan Havel. Západočeši tak dokázali, že jim zbyl dostatek sil i po náročném představení na evropské scéně.

Po barcelonském návratu na půdu Ligy mistrů čekal plzeňskou Viktorii nepříjemný duel na Andrově stadionu, kde minulý ročník v mistrovské sezoně ztratila body. Michal Bílek tak v základní sestavě udělal oproti zápasu na Camp Nou pouze tři změny, a to především v defenzivě. Sigma však v letošní sezoně získala doma pouze bod, svěřenci Václava Jílka se ale v posledních dvou kolech výkonnostně zvedli a na nově nabitou formu chtěli navázat i proti úřadujícímu mistrovi.

Olomouc začala dle očekávání aktivně a snažila se využít potenciální únavy plzeňských hráčů. Ti se však s aktivním přístupem domácích vypořádali výborně, už v 10. minutě skóroval po dobré práci Havla do odkryté branky Chorý. Sigma však v nastoleném trendu pokračovala a odměnou jí byla trefa nejlepšího střelce Hanáků. Chytil sám před Jindřichem Staňkem uspěl a vstřelil svůj třetí gól nynějšího ročníku.

Plzeň se z rychlého srovnání oklepala a byla lepším týmem, přes několik zajímavých příležitostí ale vedoucí branka nepřicházela. Viktorii tak pomohla penalta, po faulu na svou osobu a intervenci VAR skóroval podruhé v zápase Chorý. Pokutový kop mohl být nařízen po nešikovném zpracování Erika Jirky i na druhé straně, sudí však sporný moment vyhodnotil ve prospěch viktoriánů.

Sigma vstoupila aktivně i do druhé půlky, v zakončení jí ovšem scházela přesnost. Blíže gólu byl v 55. minutě znovu Chorý, k hattricku mu po střele z kraje vápna chybělo málo. Svého protivníka na hrotu útoku tak v 65. minutě gólově vyrovnal Chytil, jenž po rychlém brejku zakončil do prázdné brány přihrávku Jakuba Matouška.

Plzeň okamžitě přepla na vyšší stupeň a po střele Adama Vlkanovy do tyče už se měl radovat Havel, dorážku do odkryté branky však trestuhodně netrefil. Aktivní plzeňský bek se vykoupil hned vzápětí, po nepřehledné situaci ve vápně napálil míč nekompromisně do sítě. Velkou šanci na vyrovnání měl Antonín Růsek, Staňka ovšem zastoupil výborným blokem Luděk Pernica. Hlavičku Jakuba Pokorného z 82. minuty pak výtečným zákrokem vytáhl sám plzeňský čaroděj.

Viktoria Plzeň si tak připsala už šesté ligové vítězství v řadě a vrátila se do čela celé soutěže. V příštím kole 18. září přivítá ve šlágru podzimní části pražskou Slavii, Sigma Olomouc se o den dříve představí na stadionu Českých Budějovic.

Autor: Livesport.cz / Hynek Štěpán

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po TRAGICKÉM výkonu na Camp Nou bude následovat TRAGICKÝ výkon v Olomouci. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš tragický 0:2 ty kdyby ses postavil na hřišti v Barceloně měl by jsi okamžitě nasráno v trenkách

Reagovat
smazaný uživatel

Nasráno tam měli max ty tvý joudové, ty maj nasráno i na Letný i v Edenu. My frajeři se nebojíme ničeho a vždy bojujem a podáme dobrý výkon. Joudové z Plzně si jdou jen pro dresy.

Reagovat
Špilmachr

23.zápasu za sebou neprohráli a serii asi natáhnou nicmeně s odřenýma ušima

Reagovat
deporpepa

Tohle pravidlo o ruce kvůli vlastní nešikovnosti je taková blbost.... Kdyby byla jakakoli ruka, který zvětší objem těla, vždycky ruka bylo by to jednodušší.... sice by sigma kopala penaltu, ale tohle prostě ruka je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele