základní část, 6. kolo
31.08.2022 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Olomouc dál čeká na výhru, proti Liberci neudržela vedení a remizovala

Ani jednobrankové vedení nepomohlo olomoucké Sigmě k druhé výhře v ročníku. Hanáci sice po čtyřzápasovém půstu alespoň bodovali, proti Liberci ovšem chtěli víc. Hosté však na Andrově stadionu odpověděli na zásah domácích a zařídili remízu.

První půle patřila Olomouci. Ve 20. minutě hlavičkoval po rohovém kopu do břevna Spáčil, z dorážky mířil Zmrzlý hlavou zase do tyče. To Zorvan po centru od Navrátila již pálil z voleje mezi tři tyče, jeho pokus ale zastavil brankář Slovanu Vliegen.

Ve 37. minutě už se Hanáci prosadili. Chytil se po autovém vhazování Zorvana jednoduše otočil okolo Matouška a levou nohou pálil přesně k tyči, od níž se balón na rozdíl od hlavičky Zmrzlého odrazil do sítě. Liberec toho do přestávky moc nevymyslel, přesto mohl vyrovnat, jenže Van Buren po prostrčení od Mikuly nemířil mezi tři tyče.

Více štěstí se na hosty usmálo v 59. minutě. Gebre Selassie po centru Mikuly přiťukl míč k Višinskému, po bloku Zmrzlého se meruna odrazila vysoko do vzduchu a zapadla za záda zaskočeného gólmana Sigmy Trefila - 1:1. Sedm minut nato se ovšem situace pro Severočechy zkomplikovala. Talověrov nevybíravě fauloval Zorvana a po obdržení červené karty musel opustit hřiště.

Domácí chtěli početní výhodu využít, jenže vítěznou branku nevstřelili. Chvátal s Navrátilem nepropálil hradbu těl bránících hostů, Zmrzlého a Beneše pak v závěru vychytal Vliegen.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele