základní část, 11. kolo
09.10.2022 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Po Kluži zaskočila Slavii také Sigma. Výhru Hanáků režíroval Chytil

Před týdnem Slavia umazala něco z náskoku vedoucí Plzně, po 11. kole se však rozdíl mezi prvním a druhým týmem ligy zase zvětšil. Sešívaní totiž nedokázali v Olomouci vstřelit jediný gól, domácí Sigma se naopak prosadila dvakrát a uštědřila Pražanům nepříjemnou ránu.

Během zajímavého úvodu bitvy na Andrově stadionu se přitom slávisté mohli sami dostat do vedení. Oscarův centr z deváté minuty líznul hlavou Kařaraba, gólman Olomouce Trefil měl ale kus štěstí, neboť míč jej zasáhl přímo do obličeje. To Sigma v 19. minutě ukázala soupeři, jak jednoduše vsítit branku. Pas z pravé strany se dostal až k nalevo působícímu Slámovi. Ten neváhal a opřel se do meruny levačkou, kterou umístil míč přesně k tyči, načež mohl slavit svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Ve 23. minutě toužil vyrovnat Tiéhi, nicméně zpoza vápna těsně přestřelil Trefilovu svatyni. Tři minuty nato poslal Ewerton balón před bránu, kde Douděrovi v podstatě stačilo jen trochu nastavit svou dolní končetinu. Jenže pravý bek Slavie byl obrovskou příležitostí tak zaskočen, že akci vůbec nezakončil. To Oscar ve 41. minutě po prostrčení od Traorého zakončil, skvěle jej ovšem vychytal Trefil.

Zmar hostů nezlomil ani šest minut po změně stran Provod, jehož pumelici ukryl Trefil do rukavic. Na druhé straně vybídl Sláma ze standardní situace k zakončení Beneše, avšak jeho hlavička proskákala vedle tyče do zámezí. V 54. minutě už ale Andrův stadion explodoval radostí podruhé. Odkop Trefila prodloužil bránící Kačaraba přesně do běhu Chytilovi, který vyvedeném obstřelem levou nohou nechal brankáře sešívaných Koláře v roli diváka - 2:0.

Poslední velkou šanci na skórování si Pražané připsali v 58. minutě, jenže Ousou na zadní tyči netrefil prázdnou bránu. Zbytek druhé půle patřil Olomouce. V 74. minutě si Chytil pohledně narazil míč se Zifčákem, výsledná střela však Koláře nezaměstnala. V závěru se z pravé strany prodribloval do pokutového území Poulolo, Kolář ale proti jeho zakončení byl na zemi včas.

Po závěrečném hvizdu se každopádně mohli radovat fotbalisté Sigmy, jejichž mužstvo se posunulo do první poloviny tabulky. Slavia prohrála druhý soutěžní duel za sebou, ve čtvrtek se v rumunské Kluži pokusí o lepší výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

0:4

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
deporpepa

Jedeme signa jedene

Reagovat
Hardwell

Tak hlavně že dal gól Chytil a chytal Trefil

Reagovat
deporpepa

Páč ho ty balóny trefují a Mojmír chytil formu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele