základní část, 4. kolo
21.08.2022 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Olomouc neudržela vedení a proti Slovácku si připsala třetí porážku v řadě

Dlouho se zdálo, že by Sigma konečně mohla zase navázat na povedený start do sezony. Olomoučtí po prvním poločase drželi proti Slovácku vedení, o to ovšem po přestávce v rozmezí několika minut přišli. Hanáci tak prohráli potřetí v řadě, hosté z Uherského Hradiště naopak navzdory náročnému programu drží v ligovém ročníku neporazitelnost.

Dlouho se na Andrově stadionu nic zajímavého nedělo. Bohužel tradičně poloprázdný svatostánek zaregistroval první zajímavou akci až těsně před uplynutím půlhodiny hry. Z dálky se k ráně odhodlal středopolař domácích Breite, jehož dělovku brankář Slovácka Nguyen neudržel. Následně vznikl zmatek v pokutovém území hostů, ti nicméně nebezpečí nakonec zažehnali.

O něco později už hosty neminul trest. Hofmann před vlastní svatyní nakopnul Chytila, což hlavní arbitr nakonec odhalil až po zhlédnutí opakovaného záznamu, který mu poskytli kolegové u videa. Olomouc tedy dostala k dispozici penaltu, kterou si vzal na starost Zorvan. Nguyen jeho úmysl přečetl, na střelu ovšem nedosáhl a blonďatý záložník tak zlomil prokletí Hanáků, kteří v sezoně 2021/22 proměnili jediný ze čtyř pokutových kopů.

Ještě před přestávkou mohl vyrovnal Tomič, jenž osamocen hlavičkoval po pasu od Kohúta, jenže bránu Sigmy vůbec netrefil. Čtyři minuty po změně stran se do vzduchu po rohovém kopu zavěsil sám Kohút, ani jemu však ještě nebylo přáno. V 51. minutě si na další centr od Havlíka naskočil Hofmann, toho ale vychytal gólman domácích Trefil, který si v nejvyšší soutěži odbýval svou premiéru.

Ta mu ovšem začala hořknout po hodině hry. Centr Sinjavského ze 68. minuty Trefila přeletěl, načež na zadní tyči dokončil akci Mihálik, který v osobním souboji přetlačil bránícího Zmrzlého - 1:1. Za dalších pět minut znovu neměl Trefil zcela čisté svědomí. Prudký míč z levé strany vyrazil pouze před bránu, kde dorážel volný Kozák. Útočníkovi Slovácka sice zakončení moc nesedlo, avšak trefilo Vraštila, od něhož balón putoval do sítě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
kecipep

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Debakl Hané

0:3

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele