základní část, 1. kolo
30.07.2022 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Teplice sahaly proti Plzni po nečekané výhře. Nakonec se body dělily

Ještě hodláte podceňovat Teplice? Severočeši před startem sezony vypadali na největšího outsidera soutěže, v prvním kole ale překvapili všechny. "Skláři" si na domácích Stínadlech vyšlápli na obhájce titulu z Plzně, nad nímž vedli o dvě branky. A byť o vedení přišli, málem se nakonec radovali ze tří bodů. V závěru však odmítli proměnit pokutový kop a body se tedy dělily.

Před úvodním hvizdem by hráči Teplic bod za plichtu jistě brali. Po konečném hvizdu ale musí být trochu zklamaní. Rozporuplné pocity zažívá především Jakub Urbanec. Ten ve 30 letech dlouho zažíval snovou ligovou premiéru, jenže dva vstřelené góly v závěru znehodnotil zahozenou penaltou.

Neúspěch Plzně se nezrodil náhodou. Viktoria má za sebou vskutku velice nepodařené utkání. Už ve třetí minutě ohrozil Západočechy Soufiane Dramé hlavičkující po rohovém kopu nad břevno. O šest minut později sice chtěl na druhé straně využít podklouznutí Kučery unikající Pilař, nadějný útok ale ve finální fázi zpackal nepodařenou přihrávkou.

Poprvé si plzeňská defenziva vybrala slabou chvilku ve 23. minutě. "Skláři" získali míč po laciné ztrátě Buchy, načež se balón rychle dostal k Urbancovi. Někdejší hráč druholigového Prostějova na nic nečekal a pohotovou střelou dokonale zaskočil plzeňského brankáře Staňka, který v nedbalkách kapituloval - 1:0.

Po změně stran šli Severočeši rychle do dvougólového vedení. Opět se tak stalo díky zisku na polovině soupeře, po níž přišel centr od Hyčky. Chaosu ve vápně využil všudybyl Urbanec, který překonal Staňka střelou do protipohybu.

Až poté se Západočeši konečně probudili. Kopic sice dvakrát ztroskotal na vynikajícím Grigarovi, avšak ještě před hodinou hry propadl rohový kop na zadní tyč, kde se nemýlil nikým nehlídaný Kliment - 2:1. Tentýž hráč v 64. minutě nacentroval na Chorého, jenže vysoký útočník zblízka netrefil bránu.

Nápor Viktorie nicméně kulminoval. V 71. minutě trefil Hejda po rohovém kopu tyč, od ní se ale balón odrazil k Mosquerovi. Ten neváhal a z dorážky vyrovnal skóre. Záhy se Mosquera chtěl radovat znovu, avšak jeho obstřel proletěl kolem tyče do zámezí.

Závěrečné minuty zase patřily domácím. Kodad dvakrát unikl zadákům Plzně, a zatímco jeho první pokus ještě zastavil Kaša, při tom druhém jej nedovoleně zastavil Hejda. Stoper Plzně viděl červenou kartu, navíc se incident odehrál na hraně pokutového území. Sudí Machálek nakonec nařídil penaltu pro Teplice, z niž toužil dokonat hattrick Urbanec. Staněk se však na rozdíl od vzájemného souboje z první půle tentokrát vyznamenal a vynikajícím zákrokem zařídil remízu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (16)

Přidat komentář
Championship

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
deporpepa

1:2 (1:0)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Pan.Antonin

2:2

Reagovat
deporpepa

Reagovat
Mass

Odvážný ale správný tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
deporpepa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele