základní část, 10. kolo
02.10.2022 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Další rána pro Pardubice. Z Teplic se vrací s debaklem

Pardubice možná čekaly, že zrovna proti Teplicím by se mohly chytit a přiblížit se pozicím zaručujícím záchranu. Velmi se však přepočítaly, schytaly totiž debakl 5:1. Hattrickem se na něm podílel Žák, další branky přidali Vondrášek s Kučerou a v závěru korigoval Hlavatý.

Už v deváté minutě mohl skláře poslat do vedení Shejbal, skvělým zákrokem se ale proti němu předvedl Markovič. Ten zneškodnil i po čtvrthodině Kučeru a na první trefu se tak čekalo dvacet minut. Na levé straně předvedl skvělou práci Gning, jenž následně i prověřil Markoviče. Ten ani tentokráte nepustil balón do brány, jenže Vondráškova dorážka už byla nad jeho síly.

Druhou trefu si domácí připsali ještě před odchodem do šaten. Shejbal si narazil o spoluhráče a následně poslal balón na Filipa Žáka, jenž jednoduše dopravil míč do sítě. Po hodině hry už Východočeši přišli o naději takřka definitivně. Vacek bídnou rozehrávkou namazal Tomáši Kučerovi, jenž přečíslení sám zakončil a nedal Markovičovi šanci. Když vzápětí pardubický gólman zneškodnil Hyčkovu dělovku, netušil, že ještě dvakrát bude lovit míč ze sítě.

Trubač ve třiasedmdesáté minutě výtečně vyslal Filipa Žáka, který si poradil s Vlčkem a připsal si svůj druhý gól v zápase. Teplický útočník vzápětí dokonal hattrick, to když dostal famózní pas od střídajícího Vachouška. Pardubičtí si alespoň zapsali čestný úspěch v nastavení. Z dálky vypálil Michal Hlavatý a připravil Muchu o čisté konto.

I tak ale skláři v pohodě získali tři body a z jedenácté pozice ztrácí pouhé dva body na čtvrté Bohemians. Pardubice jsou naopak s jedinou výhrou na poslední příčce, navíc s hrozivým skóre 5:28. Před mistrovstvím světa je navíc nečekají žádné lehké zápasy, v šesti duelech narazí čtyřikrát na loňské účastníky nadstavbové skupiny o titul, k čemuž je nutno připočítat ještě střety s ambiciózním Jabloncem a zatím úspěšnou Zbrojovkou.

Autor: Martin Vejdělek / ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele