základní část, 7. kolo
03.09.2022 16:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Další vrásky na tváři Horejše. Jablonec odjel z Teplic po nezvládnuté druhé půli bez bodů

Teplice zvítězily v sedmém kole Fortuna ligy nad Jabloncem, který tak po prohře 2:3 nadále čeká na premiérovou letošní výhru. Fanoušci na stadionu Na Stínadlech viděli hned dva obraty skóre. O vítěznou trefu se v 66. minutě postaral senegalský útočník Abdallah Gningue. Tepličtí tak ukončili sérii šesti zápasů bez domácí výhry.

Severočeský souboj zastihl domácí po drtivé porážce od Slavie, v pražském Edenu totiž inkasovali hned šestkrát. Výkony Sklářů byly v úvodu sezony jako na houpačce, kromě zmíněného debaklu již stihli remizovat s Plzní, vyloupit stadion Baníku Ostrava, ale také prohrát doma s Bohemians. Jablonec dosud neochutnal chuť vítězství, v minulém kole nicméně odehrál nejlepší zápas sezony, když si rozdělil body se Spartou. Zároveň ovšem ztratil dva vykartované hráče.

Vstup do utkání vyšel Teplicím náramně, do vzduchu se zavěsil Jakub Urbanec, jenž hlavou umístil centrovaný míč do sítě. V 18. minutě se k odraženému míči ve vápně dostal jablonecký Jan Chramosta, tváří v tvář brankáři nezaváhal a vyrovnal skóre. Domácí mohl vrátit do vedení dalekonosnou střelou Tomáš Kučera, ale jeho pokus proletěl těsně nad břevnem. Obrat hostů dokončil chvíli před přestávkou po závaru v šestnáctce důrazný Jakub Martinec.

Po změně stran začali hrát domácí o poznání aktivněji, scházelo jim však přesnější zakončení. Ve velké příležitosti nejprve minul Alois Hyčka, krátce nato se už Teplice radovaly. Filip Žák se probil k přízemní střele a bez problémů vyrovnal. V 66. minutě se Skláři dokonce podruhé v utkání dostali do vedení, když Gningue zakončil pěknou individuální akci druhým přesným zásahem v této sezoně. Tragickou druhou půli Jablonce ještě v závěru podtrhly stejně jako v zápase se Spartou dvě červené karty.

Teplice se tak dočkaly svého prvního letošního domácího vítězství. V příštím kole přivítají 10. září Spartu, o den později se na svém stadionu představí také Jablonec. Na Střelnici dorazí Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Alan

0:3

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele