základní část, 18. kolo
04.02.2023 15:00 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Elitní střelec Baníku se konečně podílel na výhře. Debakl Teplic rozjela brazilsko-česká spolupráce

Teplice v 18. kole Fortuna ligy prohrály na domácí půdě s Baníkem Ostrava vysoko 0:5. Na severu Čech padaly góly až po změně stran a vždy to bylo do sítě Sklářů. Nejprve se po asistenci Cadua popáté v sezoně prosadil Jiří Klíma, čímž se dotáhl na čelo klubové tabulky střelců. V 63. minutě si pak oba muži role prohodili a zpečetili výhru Slezanů. Vytáhlý útočník se vůbec poprvé v aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže radoval jak z přesného zásahu, tak ze zisku třech bodů. Všechny jeho předchozí trefy totiž přišly v remízových kláních.

Skláři nedokázali v úvodu jarní části využít odchodů opor na straně pražských Bohemians, na jejichž hřišti prohráli 0:2. O něco lépe vstoupil do druhé poloviny ročníku ostravský Baník, který byl ve Zlíně lepším týmem, nakonec ale kvůli velmi nešťastnému gólu odešel z konfrontace se svým bývalým koučem pouze s remízou. Nyní jej čekal výlet na sever Čech, kde se mu v poslední době vcelku daří. Z posledních čtyř ligových duelů Na Stínadlech hned třikrát bodoval, přičemž dvakrát odešel vítězně.

Baníkovci se mohli dostat do bleskurychlého vedení už v páté minutě, jenže v tutovce po krásné kombinaci selhal Eldar Šehič. Zahrozit mohli o chvíli později i domácí. Daniel Trubač se pokusil míč dorazit za záda legendárního Jana Laštůvky, ten ale předvedl fantastický zákrok. Diváci velmi dlouho čekali na situaci, která by je zvedla ze sedaček. Jednalo se spíše o bitvu ve středu pole. Oba týmy často chybovaly při finální přihrávce. Problém pro Slezany představovalo i střídání Davida Buchty ve 39. minutě, jenž opustil hřiště vinou zranění. Ke konci poločasu byl nejvíce zaměstnaným člověkem na hrací ploše hlavní rozhodčí, jelikož se utkání poměrně dost vyostřilo.

Ostravanům stačilo pouhých šest minut druhého dějství na vstřelení prvního gólu. Po dobré přihrávce se sám před brankou ocitl Klíma, jenž v zakončení nezahálel a poslal hosty do vedení. Inkasovaná trefa domácí nakopla a hned začali být nebezpečnější. Skvěle se proti nim ale několikrát vytáhl Laštůvka. O 12 minut později se prosadil asistent u první branky Cadu, jemuž nahrál právě střelec Klíma. Korunu výkonu Baníku přidal v 79. minutě Filip Kaloč, jehož nechytatelná pumelice z velké dálky překonala vše, co jí stálo v cestě. Baníku třígólové vedení nestačilo. Srdjan Plavšič vyslal Jiřího Boulu perfektní průnikovkou šajtlí a střídající hráč splnil jednoduchý úkol, když míč dopravil do sítě. Na konečných 5:0 pak skóre upravil osamocený David Lischka.

Ostravané tedy po úvodní remíze získali také první jarní vítězství. Na to budou chtít navázat 11. února v domácím zápase s Jabloncem. Teplice ve stejný den poputují do Zlína.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (8)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
dextroza_m

Hmm Teplice jsou pro nás poslední dobou nepříjemný soupeř...

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Naseroslosos23

0:0

Reagovat
fcb+mufc

0-2

Reagovat
Kuba94

0:1, třeba vyhrát, je jedno kolik, ale je třeba

Reagovat
Tomtaf

Hm, zajímavá reportáž.

Reagovat
ian.rush

Konečně to spravili. Kdo tu chce číst o nějacích pražácích tpč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele