základní část, 16. kolo
13.11.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Veterán vlil Pardubicím naději na vítězné loučení s Ďolíčkem. Z viktoriánů byl proti Havel

Pardubice v 16. kole Fortuna ligy zaskočily Viktorii Plzeň, když v souboji prvního s posledním získaly bod za remízu 1:1. Hrdinou domácích se při jejich loučení s pražským azylem stal 37letý Pavel Černý, který v 57. minutě poslal outsidera do vedení. Ostudu lídra české nejvyšší soutěže poté částečně odčinil Milan Havel. Západočeši i přes překvapivou ztrátu zůstanou přes zimní přestávku v čele ligového pelotonu, jejich náskok na druhou Slavii se ovšem může ztenčit na pouhé dva body.

V pražském Ďolíčku na sebe narazil papírově nejhorší celek ligy s tím nejlepším. Západočeši totiž ve středeční dohrávce smetli na svém hřišti brněnskou Zbrojovku a měli jistotu, že zimní přestávku stráví na čele tabulky. Na druhé straně Pardubice, které z dosavadních 15 podzimních duelů prohrály ve 12 případech, věděly, že do jarní části vstoupí z posledního místa. Tým z města perníku navíc nemohl rozporovat fakt, že jeho umístění bylo zasloužené. V rámci ligového pelotonu totiž nikdo dosud neměl horší obranu ani útok.

Úvod střetnutí zaostával za předzápasovými očekáváními. Hostující Plzeňané si až na hlavičku nemile diskutovaného Tomáše Chorého pořádnou šanci nevytvořili. Poté navíc nechali hrát Pardubáky, kromě mírného zlepšení statistiky držení míče však Východočeši ze hry nic nezískali. Viktoriáni pořádně převzali otěže zápasu až těsně před pauzou a v 38. minutě si vybudovali první vyloženou tutovku. Na zadní tyči zavíral centr Jhon Mosquera, překonání brankáře ale kvůli obětavému zákroku domácího obránce ke gólu nestačilo.

Po výměně stran se hned v 52. minutě chtěl proslavit famózními nůžkami znovu Kolumbijec, zblízka však ranou pouze orazítkoval břevno. Zato první střela červenobílých na bránu byla hned gólová. Senzaci v Ďolíčku obstaral Černý, který byl připravený dorazit do odkryté brány zpětnou přihrávku Petra Kurky. Okamžitou reakci mohl obstarat Chorý, jeho zkušené počínání ve vápně ale předčil skvělým reflexem brankář Jakub Markovič. Ve stejném souboji z 68. minuty vzešel znovu lépe gólman domácích, později však byl přece jen překonán. V 76. minutě vyrovnal Havel, jehož přízemní střela přišla po přetaženém centru. Po šanci poté měly oba celky, nikomu se ale již strhnout vedení na svou stranu nepodařilo.

Pardubice se tedy vzepřely papírovým předpokladům a na závěr podzimní části uhrály překvapivou remízu. Východočeši se vrátí do akce 28. ledna v Liberci, zatímco Plzeň ve stejný den přivítá Hradec.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen neměla soudě tak dle kurzu od naší jedničky venku slabšího soupeře. Neprohrála ani jeden. Nyní by mohla-FORTUNA:LIGA CZ.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedničku bych nerozdýchal.

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pane- .

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
DidusIneptus

Husí plácek, vesnická atmosféra.

Reagovat
deporpepa

Škoda no... Ale Pardubice si ten bod zasloužily, takže asi spravedlivá remíza...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele