základní část, 11. kolo
08.10.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice prolomily sérii hrůzy a poprvé pod Kováčem zvítězily. Jablonec se trápil v koncovce

Pardubice v 11. kole Fortuna ligy zabrzdily rozjetý Jablonec, když v Ďolíčku zvítězily 1:0. Domácí předvedli zlepšený výkon a v 71. minutě rozhodl o premiérovém triumfu Radoslava Kováče na lavičce Východočechů povedenou trefou Michal Hlavatý. Tým z města perníku se tak po osmi prohrách v řadě konečně dočkal plného bodového zisku, i přesto však poslední příčku v tabulce neopustil.

Hráče Pardubic od špatných výsledků dosud neuchránil ani trenér Kováč. Pod jeho vedením si Východočeši připsali tři porážky v řadě. Prachbídné výkony nakonec vyústily v drtivou porážku v Teplicích, kde Skláři vyhráli vysoko 5:1. Mladý lodivod tak měl před utkáním s Jabloncem nad čím přemýšlet. Jeho celek totiž rozhodně nečekal jednoduchý úkol, jelikož Severočeši táhli sérii čtyř vítězných zápasů v řadě.

Poprvé v ofenzivě výrazněji zahrozil Jablonec, když své štěstí zkoušel Vladimir Jovovič, brankář Jakub Markovič byl však připraven. Na konci 16. minuty vypadl na druhé straně po rohovém kopu balon gólmanovi hostů a potrestat jej mohl Robin Hranáč, skrumáž před sebou ale z bezprostřední blízkosti nepropálil. Mírně navrch měli v první půli Severočeši. Ve 30. minutě chtěl své fotbalové umění předvést Dion Cools, jeho rána však mířila doprostřed. Před pauzou se o slovo přece jen přihlásili ještě domácí, když se k odraženému míči dostal Tomáš Zahradníček, z voleje ovšem těsně přestřelil.

Také ve druhé půli byl na míči častěji Jablonec. Obrovskou příležitost si vypracoval v 66. minutě, kdy nebezpečně zakončoval Jovovič. Markovič však fantasticky vyrazil jeho pokus i následnou dorážku Coolse. Pardubice navíc vzápětí překvapivě udeřily, když zpoza vápna napřáhl Hlavatý a povedenou ranou poslal svůj tým do vedení. Hosty inkasovaná branka opařila a v závěru už nedokázali utkání zvrátit na svou stranu.

Domácí tak konečně ožili a připsali si po skoro dvou měsících plný počet bodů. Ani jeden z celků nečeká v příštím kole jednoduchý úkol. Východočeši se střetnou 15. října se Spartou, Jablonec o den později vyzve Viktorii Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

0:3

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat
dejvikker

1:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
justcall

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele