základní část, 2. kolo
07.08.2022 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jablonec se po úvodním výprasku oklepal, v Boleslavi nebyl daleko od vítězství

Jablonec si po výprasku od Bohemians mírně napravil pošramocenou reputaci, když v rámci druhého kola Fortuna ligy remizoval v Mladé Boleslavi 2:2. Pro Severočechy mohlo být ještě veseleji, jelikož se v utkání hned dvakrát dostali do vedení. Domácí však pokaždé našli odpověď, přičemž v závěrečné čtvrthodině to byla zásluha Daniela Marečka, díky jehož gólu si Bolka připsala alespoň druhý nerozhodný zápas v sezoně.

Oba týmy mířily v letošní sezoně vysoko, vstup se jim ale nepodařil. Mladá Boleslav remizovala ve Zlíně, Jablonec po debaklu podlehl Bohemians. Především Severočeši si od nového trenéra Davida Horejše slibovali návrat do vrchních pater tabulky. Po prohře s Klokany se tak nový kouč potřeboval rychle dostat na vítěznou vlnu.

Blíže k vytoužené výhře měli Jablonečtí už od páté minuty, kdy se po střele Pavla Šulce zpoza vápna dostal k dorážce Václav Sejk, který využil skvělého postavení ve vápně a bez váhání uklidil míč do sítě. Boleslav následně přidala na obrátkách a po několika šancích si Milan Škoda vykoledoval penaltu. O její úspěšnou exekuci se postaral kapitán Marek Matějovský. Tím ale dobrá pasáž domácích nekončila, otočit skóre mohl ze střední vzdálenosti Mareček, zásluhou teče ale zamířil jeho projektil těsně vedle. Jablonec přežil infarktový moment a krátce poté překlopil misky vah opět na svou stranu. Poněkud krkolomnou akci zakončil překvapivým gólem z velmi ostrého úhlu Vladimir Jovovič.

Jablonec držel po změně stran vedení, přesto byl směrem dopředu paradoxně aktivnějším celkem. Jedinečnou příležitost na navýšení měl Sejk, kterému naservíroval pod sebe Miloš Kratochvíl, jenže střelec první branky si ve vápně ještě zpracovával balon, čímž dal prostor pro zásah obránce. To bylo z ukázky zajímavých situací na nějakou dobu vše. Hra se následně přesunula do zahuštěného středu, odkud se nedařilo ani jednomu z celků dostat na dostřel. V závěrečné čtvrthodině se Severočeši přece jen zatáhli, a domácí srovnali. Střelecký apetit si spravil Mareček, kterému míč do strany posunul Škoda a z hranice penaltového puntíku srovnal. V nastavení ještě mohli Boleslavští rozhodnout, obrana hostů však nápor přežila.

Druhé kolo a druhá mladoboleslavská remíza, Středočeši tak doma neprohráli s Jabloncem potřetí v řadě. V příštím kole se svěřenci Pavla Hoftycha představí na hřišti Brna, Severočeši se sérii bez vítězství pokusí zlomit doma proti Slavii.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele