základní část, 8. kolo
11.09.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mladá Boleslav se nedočkala premiérové domácí výhry. Remízu zachránil v závěru Krobot

Mladá Boleslav remizovala v zápase osmého kola Fortuna ligy se Slováckem 1:1. Středočeši nedokázali doma v letošní sezoně zvítězit ani na čtvrtý pokus. O otevření skóre se postaral v nastavení prvního poločasu hostující Merchas Doski, jenž se prosadil ve druhém ligovém utkání po sobě. V závěru utkání však pro domácí zachránil alespoň bod střídající Ladislav Krobot, který se v jejich dresu trefil vůbec poprvé.

Slovácko muselo po duelu s Partizanem své myšlení rychle přeprogramovat znovu na českou nejvyšší soutěž. Tým z Uherského Hradiště se totiž už necelé tři dny po zápase na evropské scéně utkal s Mladou Boleslaví, kde loni po divoké přestřelce slavil vítězství. Domácí chtěli utnout nelichotivou sérii proti Moravanům, jelikož je v posledních třech ligových duelech na svém stadionu neporazili.

Středočeši začali aktivně, a hned ve druhé minutě se dostali do první vážné gólové příležitosti, ale Tomáš Ladra z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil. V prvním poločase byla nouze po zajímavých akcích. Už to vypadalo, že se hráči rozejdou smírně do šaten, ale nestalo se tomu tak. Dalekonosný kop Stanislava Hofmanna si našel ve vápně Patrik Brandner, který nahrál hlavou na osamoceného Doskiho, který bez problémů překonal mladoboleslavského brankáře Jana Šedu.

Bolka se záhy po přestávce dostala do nadějné střelecké příležitosti, ale Lukáš Mašek nedokázal hlavou zblízka překonat slováckého brankáře Tomáše Fryštáka. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha nevzdávali svůj hon za vyrovnáním, ale pokaždé jejich snaha ztroskotala na organizované obraně Moravanů. Středočeši si v úplném závěru připravili velký tlak, který nakonec přinesl kýžený gól. O vyrovnání se v nastaveném čase druhého poločasu zasloužil Krobot, který se dostal do hry až v průběhu zápasu. Fryšták tak na poslední chvíli přišel o premiérové čisté konto v letošním ročníku Fortuna ligy.

Zápas tak skončil dělbou bodů. Mladou Boleslav čeká další zápas 17. září v Liberci, Slovácko se o den později střetne s Jabloncem.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:2

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele