o udržení, 5. kolo
28.05.2023 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Frťalova sázka na útok Teplicím sedla. O výhře v Jablonci rozhodl dělovkou Gning

Jablonec v závěrečném kole nadstavbové části Fortuna ligy padl v domácím prostředí s Teplicemi 0:2. Žlutomodrým se vyplatilo nasazení ofenzivně laděné sestavy, když ve 30. minutě zužitkoval jejich úvodní tlak Abdallah Gning. Krátce po změně stran zvýšil Matěj Radosta, který na závěr sezony zaznamenal svou vůbec první trefu v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže.

Střet severočeských rivalů se nesl v duchu bezstresové rozlučky se sezonou. Oba týmy už měly setrvání v soutěži jisté, a byť zejména pro domácí byla samotná účast ve skupině o udržení výrazným zklamáním, povedlo se jim zpackaný ročník alespoň částečně zachránit. Lehká ztráta motivace byla znát v minulém kole, kdy Jablonec nepovedeným výkonem odevzdal všechny body Pardubicím. Ideálně se nedařilo ani Teplicím, jejichž remízu se Zbrojovkou zachraňoval Daniel Fila.

Hostující trenér Zdenko Frťala nasadil do základní sestavy netradičně hned tři útočníky, což mohlo přinést ovoce již v deváté minutě. Po pohledné kombinaci se ke střele dostal Tadeáš Vachoušek, jenže z dobré pozice mířil vysoko nad. Za dalších 10 minut dostali v rychlém sledu příležitost vyniknout oba gólmani. Jakub Surovčík nejprve fantasticky zlikvidoval pohotovou střelu Mohameda Yassera, následný protiútok domácích pak zastavily až rukavice Luďka Němečka. Egyptský útočník se činil i nadále a vybojoval po půlhodině hry rohový kop, díky kterému otevřel skóre Gning. Za hranicí šestnáctky si našel odkopnutý balon a výstavní ránou vymetl levý horní roh branky.

Kouč David Horejš zareagoval na nepříznivý vývoj zápasu dvojím střídáním, jenže Jablonec znovu inkasoval. Yasser zcela sám utekl s míčem po levé straně a našel před prázdnou bránou Radostu, jenž zaznamenal svou historicky druhou trefu ve Fortuna lize. Reagovat mohl vzápětí Matěj Polidar, ten ale k jeho smůle ve vyložené šanci nevyzrál na Němečka. V následují čtvrthodině si řádnou dávku štěstí vybral Surovčík, neboť jej od další kapitulace hned třikrát zachránila branková konstrukce. Ve prospěch domácích mohl výsledek v 84. minutě korigovat Davis Ikaunieks, jenže zmatku ve žlutomodré obraně nevyužil a zamířil těsně mimo.

Poslední duel sezony tak zvládly lépe Teplice, čímž lehce zamíchaly finálním uspořádáním tabulky. Skláři se totiž posunuli na 12. pozici právě před Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele