základní část, 1. kolo
31.07.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Horejšův Jablonec nezvládl premiérové utkání proti Bohemians

Zdá se, že výsledkové nezdařená příprava Jablonce nebyla tak úplně náhodná. Severočeši totiž hrubě nezvládli ani vstup do ligové sezony, když na domácím hřišti hned třikrát inkasovali od pražských Bohemians. Sami se přitom neprosadili ani jednou.

V úvodu zápasu si gólman Severočechů Hanuš ještě poradil s přímým kopem Květa, načež aktivitou hýřili zejména domácí. Nejprve po dobrém napadání zakončil akci Kratochvíl, avšak brankáře Pražanů Valeše nepřekonal. Poté Houska hledal na zadní tyči Sejka, jenže útočník Jablonce balón mezi tři tyče neusměrnil. Následně pálil zajímavě Kratochvíl, nicméně Valeš skočil k tyči včas.

Ve 37. minutě už se síť rozvlnila - a to ta za Hanušem. Centr z levé strany vrátil před bránu Dostál, Květ ještě hlavičkoval do tyče, avšak pokračování akce zajistil Puškáč připravením palebné pozice pro Petráka. Někdejší středopolař Norimberku sice nevypustil žádnou pumelici, pomohla mu ale teč bránícího Martince, od něhož kulatý nesmysl putoval za Hanušova záda.

Po změně stran si Hanuš pro změnu připsal úspěšný zákrok poté, co jej z dálky prověřil Puškáč. Na druhé straně měl po rohovém kopu Považance slibnou šanci na vyrovnání Martinec, jenže osamocen nemířil na zadní tyči přesně. To Bohemka neměla problém trestat neshody v kombinaci soupeře. Když Hanuš v 70. minutě riskantně rozehrál na Považance, okamžitě k záložníkovi Severočechů přiskočil Hronek. Z jeho práce následně těžil Květ, který se nerozpakoval a propálil Hanuše - 0:2.

V závěru se domácí dostali do poslední solidní příležitosti. Martinec prodloužil Černákův pas k Ikaunieksovi, ten ovšem v tísni nepřelstil Valeše. V 88. minutě se Martinec stejně jako v první půli nachomýtl do akce soupeře a znovu sehrál smutnou roli. Po přihrávce Hronka totiž tečoval zakončení Jánoše, jenž se tak mohl radovat ze své první trefy v dresu Bohemians.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Championship

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
eL

Reagovat
robbik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Alan

3:1

Reagovat
deporpepa

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:1/2:2

Reagovat
Pan.Antonin

1:0

Reagovat
ondrasch77

Který "odborník" na Jablonec smolil tohle preview, když neví, že Malinský se teprve zapojuje do tréninku?

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele