základní část, 5. kolo
27.08.2022 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Baník v Jablonci dotahoval a do Ostravy si odvezl bod za remízu

Ostravský Baník chtěl v Jablonci napravit zaváhání z minulého kola, nakonec však musel být rád za remízu. Slezané v Jablonci prohrávali po pokutovém kopu, vyrovnání se dočkali až pět minut před koncem. Baník tak dál pokračuje v nepřesvědčivých výkonech, Severočeši pak dokonce dál čekají na první výhru v sezoně.

Přihlížející na tribunách jako první mírně rozehřál Heidenriech, jenž nicméně po standardní situaci rozehrané Jovovićem hlavičkoval nad břevno. Podobně dopadlo také zakončení Takácse po 20 minutách hry, jehož kštici vyhledal od rohového praporku Fleišman. Ve 26. minutě se do míče, jenž se odrazil po rohovém kopu, opřel Surzyn, pálil však vysoko nad směrem na nedaleký Liberec.

Po půlhodině hry se předvedli hostující Kuzmanović, který si vzal na starost přímý kop, a zasahující brankář Jablonce Hanuš. Po následném rohovém kopu doputoval balón ke Kaločovi, jehož zakončení Hanuš vytěsnil mimo tři tyče. Minisouboj Kaloče a Hanuše pokračoval ve 37. minutě. Středopolař Baníku pálil z úhlu, na 34letého gólmana si ovšem nepřišel.

Pozadu nechtěl zůstat ani strážce hostující svatyně Laštůvka, jenž se zaskvěl jedenáct minut po změně stran. Šulc využil nedorozumění v zadních řadách Ostravanů a vysunul pádícího Chramostu. Přízemní křižnou střelu útočníka domácích však Laštůvka vyrazil. Po hodině hry se aktivní Kaloč odhodlal k pumelici, tu ovšem Hanuš ukryl ve svých rukavicích.

Zatímco Hanuš pokračoval v hrdinském výkonu, Laštůvka si připsal černou kaňku poté, co při snaze o vyboxování míče nevybíravě zbořil Heidenreicha. Rozhodčí Zelinka neváhal a po faulu zkušeného brankáře nařídil penaltu, kterou proměnil Chramosta - 1:0. Baník tak musel dotahovat a vyrovnání nebyl daleko v 73. minutě. Buchta se šikovně uvolnil k ráně, ta nicméně minula tyč a skončila v zámezí.

V 84. minutě znovu zakončoval Kaloč, znovu se však musel sklonit před Hanušem. Ten ale čisté konto nakonec neudržel. O minutu později totiž centr do vápna Jablonce propadl až na zadní tyč ke Klímovi, který svou levačkou zajistil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:0 nashle vrbo

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Už to je 16 a půl let co tam Baník vyhrál naposledy, otáčeli jsme z 0:1 góly Varadiho a Magery v 90. minutě! V Bráně řádil Raška a v obraně Maro Klimpl před ním třeba Bystroň s Rajtoralem a na hrotu rychlík Žůrek! ..... no Jablonec fakt není žádné terno, ale zrovna teď je sázka na Baník nádherná sázka na nejistotu .... 2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele