základní část, 12. kolo
16.10.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín zaslouženě přemohl Liberec a po delší době oslavil zisk tří bodů

Zlín se proti Liberci dočkal druhé domácí výhry v probíhajícím ročníku a připomněl tak konkurenci, že nehodlá hrát s Pardubicemi druhé housle. "Ševci" sice po změně stran přišli o jednobrankové vedení, nakonec však skórovali ještě jednou a po dlouhé době urvali všechny tři body.

Jako první ale mohl skórovat Slovan. Valenta se s ničím nepáral a z úhlu zkusil štěstí tvrdou ránou, avšak gólmana domácích Rakovana nepřekonal. Zbytek první půle již patřil výhradně Moravanům. Hned několikrát zafungovala spolupráce mezi Čanturišvilim a Jawem. Poprvé však adresát Jawo na zadní tyči přestřelil, druhý centr Čanturišviliho (tentokrát z pravé strany) poslal z voleje nad břevno.

Více štěstí měl Jawo jako nahrávač. Původně sice jeho pobídka z 28. minuty hledala Silného, nakonec se však míč ocitl u Dramého, jehož volej zastavila až síť za zády brankáře Liberce Vliegena - 1:0.

Vedení Zlínských mohl ještě do přestávky navýšit Jawo, avšak ani po rohovém kopu mu nebylo přáno. Vliegen hlavičku útočníka "Ševců" na brankové čáře s pomocí břevna i tyče zastavil.

Po přestávce si Zlín znovu pomohl standardní situací. Centr Čanturišviliho zakončil na zadní tyči Hlinka, bránu Severočechů ovšem netrefil. Po hodině hry pak domácí zchladila studená sprcha. Silný se totiž ve vlastním pokutovém území srazil s Mikulou a rozhodčí po intervenci od kolegů u videa nařídil penaltu pro Liberec. Tu bezpečně proměnil Van Buren a rázem bylo vyrovnáno.

Zlín si nicméně vedení vzal zpět. Střídající Bartošák se v 76. minutě postavil ke standardní situaci a jeho centr propadl přes chumel těl až za záda Vliegena. Strážce hostující svatyně sice signalizoval faul, arbitr ale jeho přání nevyslyšel. A když Rakovan v závěru zlikvidoval hlavičku Rondiće, zůstaly všechny body u řeky Dřevnice.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele