základní část, 4. kolo
21.08.2022 16:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín remizoval s Jabloncem, na trefy Severočechů vždy odpověděl ze vzduchu

Hned dvakrát šel Jablonec na zlínské Letné do vedení - poprvé v první půli, podruhé po změně stran. Vždy však o náskok rychle přišel. Moravané pokaždé vyrovnali díky přesným hlavičkám, z utkání si nicméně chtěli vzít víc. Jejich čekání na ligovou výhru nad Severočechy ovšem dál trvá.

Zlínští sice v utkání ani jednou nevedli, minimálně v první půli však byli nebezpečnějším družstvem. Ve dvanácté minutě vyslal Cedidla parádně Filla, ten před bránou našel Hrubého, jenž ovšem z dobré pozice netrefil bránu. O pět minut později šli do protiútoku Hrubý s Čanturišvilim, druhý jmenovaný přebral na hranici ofsajdu přihrávku od spoluhráče, jenže v tutovce nastřelil pouze jabloneckého gólmana Hanuše.

Naopak hosté udeřili ze své první příležitosti. Po faulu Janetzkého na Housku si míč ke standardní situaci postavil Polidar a podobně jako o týden dříve proti Slavii zamířil přesně k tyči. Brankář Rakovan, který hrál od úvodní minuty poprvé v ročníku, neměl nárok.

Na inkasovanou branku mohli domácí odpovědět ve 30. minutě. Didiba postrčil Považance, sudí nicméně faul neodpískal, a tak se do obrovské šance dostal Jawo. I on ale podobně jako Čanturišvili pálil jen do Hanuše. Tři minuty nato už ale strážce jablonecké svatyně lovil balón ze sítě. Stoper Kolář šikovně zrychlil hru přenesením na Čanturišviliho, ten z levé strany vyhledal nabíhajícího Jawa, jenž nikým nehlídán přesně hlavičkoval.

Po hodině hry se do vedení znovu dostali hosté. Špatnou rozehrávku Zlína potrestal střídající Chramosta, na jehož centr si naskočil Sejk, který skóroval hlavičkou do protipohybu Rakovana. Náskok Severočechů chtěl v 68. minutě navýšit Šulc, z dálky však mířil přesně do míst, v nichž operoval pozorný Rakovan.

Závěr střetnutí patřil Moravanům. Se skákavým pokusem Hrubého si Hanuš i přes problémy poradil, v 70. minutě už nicméně kapituloval. Domácí opět udeřili ze vzduchu, když pas od Bartošáka zužitkoval Kolář. Těsně před uplynutím základní hrací doby mohl skóre otočit Čanturišvili, nicméně ztroskotal na Hanušovi. V nastavení ještě domácí Didiba hloupě nakopl Kratochvíla, za což obdržel zbytečnou červenou kartu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

0:0

Reagovat
Enter

Jaký smysl má psát podobná preview, když autor evidentně ještě nestrávil 2 týdny staré události, jakkoli jsou již tresty rozdány? Objektivita pláče.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele