o udržení, 4. kolo
24.05.2023 19:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Vrbova zlínská mise by mohla mít šťastný konec. Výhra nad Baníkem odpoutala Ševce ode dna

Zlín ve čtvrtém kole skupiny o udržení ve Fortuna lize porazil na vlastním hřišti Baník Ostrava 2:1. Góly padaly až po změně stran, přičemž o ten rozhodující se v 87. minutě postaral odchovanec opavského rivala hostů Jakub Janetzký. Ševci, jimž ještě zhruba po hodině hry reálně hrozil přímý sestup do druhé ligy, se zároveň díky remíze Zbrojovky v Teplicích dostali na předposlední příčku. K zajištění baráže jim bude stačit v závěrečném utkání neprohrát právě v Brně.

Mnohými experty odepisovaný Zlín se v závěru sezony přece jen vzchopil a rázem měl boj o baráž ve vlastních rukou. Potřeboval ovšem porazit Baník, jehož trenér Pavel Hapal v posledních týdnech hned několikrát ujišťoval média, že konec ročníku i přes jistotu záchrany rozhodně nehodlá vypouštět. To se potvrdilo v minulém kole, kdy Ostravané s přispěním první trefy Ladislava Almásiho od listopadu porazili Teplice.

Ševci byli v úvodu důležitého utkání aktivní, i přesto se však nedostávali do jasných gólových příležitostí. Postupem času se ale směrem dopředu více hrnul Baník, který vytvářel na obranný blok Zlína tlak. To se mu málem vyplatilo těsně před půlhodinou hry, kdy Martin Cedidla ve vápně zatáhl za dres Almásiho a hlavní sudí po komunikaci s videorozhodčím přisoudil hostům pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný útočník, jenže jeho střelu k levé tyči skvěle vystihl Stanislav Dostál a uchránil žlutomodré od inkasované branky.

Domácí celek vstoupil po poločasové přestávce do hry tím nejlepším možným způsobem, když hned ve 47. minutě vsítil první gól duelu. Na skvělý centr Roberta Hrubého si ve vápně naskočil Antonín Fantiš a přesně mířenou hlavičkou k levé tyči poslal Ševce do vedení. Radost žlutomodrých ovšem vydržela pouhých šest minut. Poté přišla dalekonosná přízemní střela Roberta Miškoviče, kterou Dostál vyrazil pouze k pozornému Caduovi, jenž pohotovou dorážkou vyrovnal. K další trefě měl velmi blízko Tom Slončík, z přímého kopu ale orazítkoval jen levou tyč. Svěřenci trenéra Pavla Vrby vsadili v závěru vše na jednu kartu a spoustou centrovaných míčů zaměstnávali obranu hostů. To se jim nakonec vyplatilo, jelikož právě po centru z přímého kopu vsítil kýženou branku Janetzký.

Mohutný finiš Zlína tak pokračoval i proti Baníku, který z moravské Letné odjel s prázdnou. Ševci se v závěrečném nedělním kole představí na hřišti Zbrojovky, ostravský celek přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:4 Snad bude další hřebíček do rakve

Reagovat
Maverick 65

..uvedl trenér Zlína Pavel Hapal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele