základní část, 10. kolo
02.10.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slovácko vyloupilo rivala. Díky výhře ve Zlíně se mohlo po delší době zase radovat

Slovácko narušilo tradici z poslední doby, podle níž derby mezi celky ze Zlínského kraje většinou ovládl domácí celek. To však celku z Uherského Hradiště rozhodně nevadí, neboť na půdě zlínských "Ševců" ukončil přes měsíc trvající čekání na ligovou výhru.

Náskok si hosté mohli vypracovat již ve 14. minutě. Kalabiška po přetaženém centru z pravé strany vrátil balón před bránu, domácí gólman Rakovan jej nepřesvědčivě posunul před sebe ke zcela volnému Petrželovi, ten ovšem v tutovce trefil pouze strážce svatyně Ševců. Zlín si svou malou chvilku slávy v první půli užil ve 30. minutě. Čanturišvili vypálil z dálky, Nguyen nicméně i přes problémy vytěsnil pokus gruzínského křídelníka na rohový kop.

Pár desítek sekund po zahájení druhého poločasu se už měnilo skóre. Po vyhraném hlavičkovém souboji na útočné polovině vyslal Kalabiška do pokutového území Mihálika. Ten využil nepřesvědčivého výběhu Rakovana a poslal míč směrem na bránu, před níž merunu do sítě ještě posunul Doski. Po hodině hry usiloval o vyrovnání Janetzký, avšak jeho ránu zpoza šestnáctky vyrazil Nguyen nad břevno.

Devět minut před uplynutím základní hrací doby si Slovácko pojistilo výhru. Tomič snadno přešel po pravé straně a ve vápně pak vyhledal neobsazeného Trávníka. Středopolař hostů oklamal Koláře a střelou zblízka nedal Rakovanovi šanci. Zlín se neprosadil ani o tři minuty později, kdy hlavičku Cedidly po centru od Dramého snadno zlikvidoval Nguyen.

Uherskohradišťští se po tříbodovém zisku posunuli v tabulce na 10. místo, Ševci naopak spadli na předposlední 15. pozici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
Alan

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat
Slejdy

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele