základní část, 5. kolo
28.08.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma se topí v problémech, její jalový útok a červená karta pomohly Votrokům ke třem bodům

Hradec Králové v utkání pátého kola Fortuna ligy porazil Sigmu Olomouc 1:0. Votroci využili přesilovou hru po vyloučení Lukáše Vraštila, když se po změně stran trefil Petr Kodeš. Hanáci se tak ze hry neprosadili již ve čtvrtém utkání v řadě a v tabulce se propadli jen těsně nad barážové příčky.

Hradec v posledním zápase za pomoci skvělých výkonů Daniela Vašulína a Adama Vlkanovy urval tři body na stadionu Bohemians, přičemž Klokani do té doby zažívali skvělý vstup do sezony. Sigma naopak prohrála poslední tři ligové duely a vstřelila během nich pouze jednu branku, proti favoritovi z východu Čech tak mohla pouze překvapit.

Svěřenci Václava Jílka začali zápas aktivně a měli převahu s míčem u nohy. Tu ale nedokázali přetavit v brankové příležitosti, i ve 21. minutě tak diváci stále čekali na střelu na bránu. První pořádné zakončení přišlo až ve 27. minutě. Gólman Michal Reichl podběhl centrovaný míč, ale Antonín Růsek následně pálil pouze do břevna hradecké branky. Ve 42. minutě následně Hanákům hodně zkomplikoval život Vraštil. Olomoucký stoper předvedl nevybíravý zákrok a zamířil do útrob stadionu předčasně.

V 53. minutě ukázal svou ohromnou kvalitu Vlkanova. Domácí kapitán po své individuální akci naservíroval míč skrze vápno pro Kodeše a ten propálil gólmana Jakuba Trefila. O pár minut později se mohl na střeleckou listinu zapsat i Filip Kubala. Proti jeho střele k pravé tyči ale vytáhl skvělý zákrok Trefil. Další šanci připravil opět Vlkanova. Skvělou přihrávku ale nedokázal na malém vápně zužitkovat host ze Sparty Matěj Ryneš. V 76. minutě se mohla Sigma i v oslabení dočkat vyrovnání. Po přihrávce Jakuba Matouška ale před prázdnou brankou selhal Růsek.

Překvapení se nekonalo a favorizovaný Hradec si vítězstvím obstaral další tři body do ligové tabulky. O to samé se pokusí 31. srpna, kdy bude v Mladé Boleslavi tentokrát hrát jako host. Sigma bude téhož dne opět v roli outsidera proti Slovanu Liberec.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele