základní část, 18. kolo
05.02.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Klokani doskákali mezi nejlepší čtyřku. Posunula je tam ligová výhra nad Hradcem po 13 letech

Hráči Bohemians zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Hradcem Králové 2:0, což se jim v české nejvyšší fotbalové soutěži podařilo poprvé od roku 2010. K tříbodovému zisku je dovedla povedená první půle, kdy se prosadili na začátku i na konci úvodního dějství. Vítěznou branku vstřelil Lukáš Hůlka. Díky vítězství se navíc klub z Vršovic posunul v tabulce na čtvrté místo.

Hradec odstartoval jarní část tím nejlepším možným způsobem, když porazil obhájce trofeje Viktorii Plzeň na její půdě 2:1. Na výborný výkon, který okořenila gólem nová posila ze Sparty Petr Pudhorocký, však Votroci nedokázali navázat v poháru, kde v týdnu padli s Českými Budějovicemi. Své síly tak mohli alespoň naplno vložit do ligy, v níž se nacházeli na skvělém čtvrtém místě. Jen o bod za nimi ovšem byli Bohemians, kteří v posledním kole ovládli duel s Teplicemi zásluhou dvougólového Davida Puškáče.

Na povedený první jarní duel navíc navázali hned v úvodu. Po nešťastném odkopu Matěje Ryneše zpět do vlastní šestnáctky se ocitl sám před brankářem Hůlka a střelou k tyči vstřelil gól. V další akci se řítil sám na bránu Václav Drchal, jenž už obehrál gólmana, ale následně nedokázal míč dopravit do prostoru mezi tři tyče. Poté už se osmělili i Votroci. Na přesný centr ze strany si naskočil Adam Gabriel, který razantně zakončil, avšak na brankové čáře zasáhl Martin Jedlička. Před odchodem do šaten přišla pro domácí studená sprcha. Dva pokusy ještě obrana Hradce dokázala zneškodnit, ale na dorážku Drchala do odkryté brány už nestačila.

Druhou půli zahájil zbytečný faul Daniela Köstla, který obdržel druhou žlutou kartu, a poslal tak svůj tým do oslabení. Domácí toho mohli hned využít, když se sám před gólmanem zjevil Matěj Koubek, ale napálil pouze Jedličku. Hradečáci oplývali aktivitou, nicméně početní výhoda jim dlouhou dobu další velkou příležitost nepřinesla. To se rozhodl změnit v 73. minutě Michal Leibl, který vystřelil z velké dálky a nadělal Jedličkovi problémy. Brankář hostů se o chvíli později předvedl v dobrém světle, když vyrazil hlavičku Pavla Dvořáka. Ani závěrečná aktivita Hradce ke gólu nevedla.

Bohemians tak dokázali Hradec porazit a dostali se před něj v tabulce. Oba celky odehrají další duel 12. února. Klokany bude čekat těžká bitva se Spartou, Votroci pak změří síly se Sigmou Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele