základní část, 16. kolo
13.11.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zranění Slováckem neotřásla. Mihálikem řízený obrat vyvedl Moravany ze skupiny o záchranu

Slovácko zvítězilo v 16. kole Fortuna ligy na venkovní půdě s Hradcem Králové 2:1. Na úvodní branku střetnutí, o kterou se svou premiérovou ligovou trefou postaral ze Sparty vypůjčený mladík Matěj Ryneš, dokázal tým z Uherského Hradiště odpovědět dvakrát až po změně stran. V duelu přitom předtím přišel o několik opor, když například už v první půli střídal Milan Petržela. Hlavní postavou obratu se stal Ondřej Mihálik, který na vyrovnávací gól asistoval a druhý z penalty sám vstřelil.

Fotbalisté Slovácka se museli rychle oklepat z poslední vysoké porážky od Sparty, se kterou v týdnu prohráli 0:4, protože je čekal duel s Hradcem Králové. Votroci sice měli více času na odpočinek, jelikož se jich netýkala dohrávka čtvrtého kola, i přesto se však netěšili úplně ideální formě poté, co padli doma s Pardubicemi a také na půdě Slovanu Liberec. Stále se však nacházeli na skvělé čtvrté příčce v tabulce, kterou si mohli případným vítězstvím minimálně do ledna udržet.

V úvodních minutách působili aktivněji domácí, o první nebezpečné akce se však postarali fotbalisté Slovácka, když nejprve ze slibné pozice hlavičkoval těsně vedle levé tyče Ondřej Šašinka a krátce nato vyzkoušel Mihálik prudkou přízemní střelou z levé strany pozornost brankáře Michala Reichla. Hradečtí se následně opět chopili iniciativy, což ve 27. minutě vyústilo v zaslouženou branku. Ryneš si za hranicí vápna zpracoval sklepnutý míč a svou střelu z kroku zamířil přesně k pravé tyči. Rozkouskovaný zbytek první půle ani přes dlouhé nastavení další velkou šanci nepřinesl.

Do druhého dějství vstoupilo lépe Slovácko, kterému se povedlo v 52. minutě vyrovnat. Svou letošní první trefou se o to postaral Marek Havlík, jenž po šikovném zpracování na hranici pokutového území rozvlnil síť střelou doprostřed brány. Hradec se snažil získat vedení zpět a tlačil se do zakončení, hosty ale podržel brankář Filip Nguyen. V 69. minutě navíc z aktivní pasáže vytěžilo Slovácko pokutový kop, který Mihálik bezpečně proměnil a poslal hosty do vedení, jež jim vydrželo až do konce utkání.

Slovácko tak dokázalo odčinit předešlou porážku se Spartou a v posledním ligovém zápase před mistrovstvím světa si připsalo důležité tři body. Česká nejvyšší soutěž se vrátí zpět do akce v lednu nového roku.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
kecipep

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele