základní část, 9. kolo
17.09.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Další těžká rána pro Dynamo. Po debaklu v Edenu podlehly České Budějovice i Olomouci

Sigma Olomouc zvítězila v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 3:0. Jednoznačné vítězství odstartoval první trefou za Olomouc Denis Ventúra. Sigma tak svého soupeře přeskočila v tabulce a dostala se na pozice v nahuštěném středu tabulky. Dynamo naopak prodloužilo mizernou domácí sérii bez výhry, která trvá již šest soutěžních utkání.

Od roku 2019, kdy se začaly oba celky po druholigových anabázích znovu pravidelně potkávat v nejvyšší soutěži, neprohrály České Budějovice ani jeden vzájemný duel. Nyní se však musely vypořádat s debaklem z minulého kola, který jim uštědřila pražská Slavia. U fotbalistů Sigmy byla kromě jiného otázkou jejich fyzická kondice. Před několika dny totiž odehráli pohárové klání s Uničovem a na svoji stranu ho strhli až v prodloužení. Hattrickem se blýskl Mojmír Chytil.

První možnost utkání na fanoušky prořídlém Střeleckém ostrově měl v osmé minutě českobudějovický Jakub Grič, jeho hlavička z malého vápna se jen těsně nevešla mezi tři tyče. Další šanci mělo Dynamo po čtvrthodině hry, na hranici vápna se do balonu opřel Patrik Hellebrand, svojí střelou však pouze orazítkoval břevno. Sigma se do první příležitosti dostala ve 25. minutě a hned to znamenalo branku. Centr Radima Breiteho od rohového praporku letěl na nepokrytého Ventúru, jenž se z hranice vápna trefil přesně do dolního rohu. A v závěru poločasu se Hanáci radovali podruhé. Chytil našel přesným pasem Jana Navrátila a ten zblízka navýšil skóre.

Dynamo začalo druhý poločas aktivně, když se za vápnem opřel do míče Hellebrand. Jeho střelu mířenou pod břevno ale dobře vytáhl Jakub Trefil. Jenže v 53. minutě černobílí potřetí inkasovali, Pavel Zifčák se ocitl sám před domácím brankářem a z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Fanoušci Budějovic, kteří celý poločas soustavně odvolávali trenéra Jozefa Webera, se branky od nevýrazných hráčů v černobílém nedočkali ani v závěru.

Sedmizápasová šňůra vzájemných duelů bez porážky tak byla pro České Budějovice pryč. Jihočeši se v příštím kole 1. října představí na hřišti Baníku, Olomouc bude tentýž den hrát v Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele