základní část, 7. kolo
03.09.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Boleslav získala druhé vítězství v sezoně. Dynamo srazilo hloupé vyloučení

České Budějovice na svém hřišti v zápase sedmého kola Fortuna ligy podlehly Mladé Boleslavi 0:2. Středočechům pomohl k druhému triumfu na stadionu soupeře nesmyslným vyloučením domácí obránce David Broukal, který se nechal během dvou minut v závěru prvního poločasu vykartovat. Utkání rozhodl svými premiérovými dvěma zásahy v sezoně Tomáš Ladra.

Fotbalisty Českých Budějovic zdobila po šesti odehraných kolech naprosto vyrovnaná bilance výher, remíz i porážek. Mladá Boleslav na tom byla o něco hůř, nebezpečně ovšem vypadala její statistika venkovních zápasů, právě na hřištích soupeřů totiž zatím získala většinu svých bodů. To stejné se však dalo říct o Jihočeších, kteří stále čekali na úvodní domácí výhru. Očekával se pikantní souboj bratrů Škodových, ale v základní sestavě se objevil pouze českobudějovický Michal Škoda.

Diváci na Střeleckém ostrově se první opravdové šance dočkali na konci první čtvrthodiny hry, kdy ze své kopačky vypustil jedovatou střelu zpoza velkého vápna Samuel Dancák, ale trefil pouze střed branky. Domácí brankář Martin Janáček neměl problém projektil vyrazit. Středočeši se dočkali gólu v 26. minutě, ale rozhodčí ho kvůli faulu na jihočeského gólmana nemohl uznat. V závěru úvodního dějství se rychle vyfauloval Broukal a Bolka získala výhodu přesilovky.

Bratři Škodové se v průběhu utkání na trávníku nepotkali, protože Michal Škoda nenastoupil do druhého poločasu, ale jeho bratr Milan Škoda se po návratu ze šaten na hřišti objevil jako střídající hráč. Blízko k otevření skóre se dostal na počátku druhého poločasu mladoboleslavský David Pech, ale jeho střela zpoza vápna pouze orazítkovala tyč. Rozhodující direkty Dynamu přidal až svými dvěma góly Ladra, který se nejdříve prosadil hlavou po centru Jakuba Fulneka a následně obešel dva obránce Jihočechů a střelou z úhlu přidal pojišťovací branku hostů.

Bídná domácí bilance Českých Budějovic tak pokračovala prohrou s Mladou Boleslaví, která si naopak spravila chuť po prohře s Votroky. V příštím kole se Jihočeši 11. září představí na hřišti pražské Slavie, klub z města automobilů tentýž den přivítá Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele