základní část, 8. kolo
11.09.2022 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Výhru Liberce v Ďolíčku zařídila v úvodu bleskovým gólem slávistická posila Valenta

Hráči Liberce si v osmém kole nejvyšší české soutěže poradili s domácí Bohemkou výhrou 2:0. O vítěznou branku se již ve druhé minutě postaral Matěj Valenta, na kterého v úvodu druhé půle navázal dalším bleskovým gólem Lukáš Červ. Kartami utkání nezamíchala ani vyloučení na obou stranách v závěrečné dvacetiminutovce. Severočeši si tak došli pro první tři body od konce srpna a pojistili si umístění ve skupině o titul.

V utkání mezi Bohemians a Slovanem Liberec se střetly dva celky s téměř totožnou formou. Jediným rozdílem mezi nimi byl fakt, že Pražané v dosavadní ligové sezoně obdrželi o gól více. Mimoto, zatímco oni svůj poslední zápas vyhráli, Severočeši těsně padli s Viktorií Plzeň. Ani jeden z týmů navíc netrápily výrazné absence, a diváci se tak mohli těšit na velmi vyrovnaný duel.

Již ve druhé minutě však pro domácí přišel šok. Jan Mikula poslal z pravé strany do vápna prudkou přihrávku, kterou si našel Valenta a perfektně umístěnou střelou k levé tyči proměnil hned první útočnou akci svého týmu. Odpovědět se pokusil Adam Jánoš, který dostal trochu prostoru a pokusil se o střelu zpoza vápna, Olivier Vliegen byl ovšem pozorný. Klokani si následně vytvořili souvislý tlak a na obranu soupeře neúprosně doráželi. Do velké příležitosti se probojoval například Daniel Köstl, jeho prudký pokus z úhlu ale kryl skvělý gólman. Vedení tak mohl navýšit Christian Frýdek, mířil však jen doprostřed brány a Roman Valeš si bez problémů poradil.

Po změně stran hosté na Klokany tvrdě udeřili a opět se prosadili po dvou minutách. Domácí obrana s vypětím všech sil odvracela jeden pokus Liberce o zakončení za druhým. Následně se ale míč odrazil už jen k Červovi, který nezaváhal a prudkou ranou za hranicí vápna navýšil vedení svého týmu. V 60. minutě mohl další branku přidat kanonýr Mick van Buren, zevnitř pokutového území ale mířil nad. Domácí tým navíc po zásahu systému VAR za svůj faul na Frýdka opustil Ondřej Petrák a šance na vyrovnání se tak i přes červenou kartu Valenty na druhé straně výrazně snížily. Klub z Vršovic se přes veškerou snahu do konce utkání neprosadil a Liberec si pohlídal výhru 2:0.

Slovan Liberec přemohl na venkovní půdě Bohemians a na získané tři body se pokusí navázat 17. září proti Mladé Boleslavi. Klokani odehrají další utkání o den později proti Pardubicím.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele