základní část, 6. kolo
30.08.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Kuriózní trefa zajistila Budějovicím výhru nad Bohemians

Poněkud úsměvně došli Bohemians k druhé porážce v sezoně. "Klokani" proti Českým Budějovicím smazali jednobrankové manko a zdálo se, že uhrají alespoň bod. Jenže dřímající obrana Vršovickým umožnila Branislavu Slukovi okořenit svůj debut v dresu Jihočechů kuriózní vítěznou trefou.

Dynamo mohlo jít do vedení již v šesté minutě. Zajíc prostrčil míč na Čmelíka, který přehodil gólmana domácích Valeše, jenže zároveň netrefil bránu. Lépe se vedlo o sedm minut později Škodovi. Zkušený útočník si naskočil na centr od Čoliće a umístěnou hlavičkou nedal Valešovi šanci - 0:1.

Za další čtvrthodinu měl velkou šanci na vyrovnání Hůlka, jehož ze standardní situace vyhledal Kovařík, avšak stopera Bohemky vychytal brankář Jihočechů Janáček. Ve 40. minutě propadl míč po rohovém kopu k volnému Petrákovi, ten ale pálil nepřesně. Na druhé straně zkoušel ještě do přestávky štěstí Čolić, jenž přízemní ránou donutil Valeše k zákroku.

Na 1:1 upravili "Klokani" v 59. minutě. Hronek připravil o balón Havla a vyslal dopředu Puškáče. Ten v koncovce nezaváhal a obloučkem k tyči přelstil Janáčka. Chuť si strážce hostující svatyně spravil o devět minut později, kdy vytěsnil Hronkův projektil.

Šest minut před koncem odkopl stoper Dynama Broukal míč jen tak nazdařbůh dopředu. Defenziva Pražanů ale vůbec nereagovala, čehož využil Sluka. Čerstvá posila Budějovických si zřejmě chtěla kulatý nesmysl zpracovat, nakonec se však od Slukovy nohy odrazila meruna za Valešova záda - 1:2. V závěru ještě z dobré pozice hlavičkoval nepřesně Hais, vedení už ale Jihočeši uhájili.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele