základní část, 10. kolo
01.10.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Převaha Baníku vyšla vniveč. Tři body zařídil Budějovicím gólman Janáček

Baník se sice proti Českým Budějovicím dostal do řady příležitostí, zužitkoval však jedinou z nich. A co hůř, Ostravané hned v úvodu inkasovali, později prospali také vstup do druhého poločasu a jihočeskému Dynamu přenechali všechny body. Hosté se tak v ligové tabulce dostali o jeden bod právě před Slezany.

Budějovice si vypracovali náskok již ve druhé minutě hry. Čmelík z pravé strany přihrál před bránu Haisovi, který neměl problém s trefením odkryté svatyně a následně tak mohl oslavit svůj první gól v nejvyšší soutěži. Po rohovém kopu Čoliće mohlo být v táboře Dynama ještě veseleji, avšak zakončení Čmelíka vyrazil gólman Baníku Laštůvka na tyč.

Domácí se postupem času dostávali do hry a převzali iniciativu. Almási s Kuzmanovićem nejprve jen otestovali pozornost gólmana Jihočechů Janáčka, později se však Janáček musel pořádně činit. Pořádně jej po centru od Plavšiće protáhl navrátilec do sestavy Baníku Almási, jeho hlavičku ale zastavila Janáčkova levá rukavice. Nebezpečně vypadal také Klímův volej po standardní situaci rozehrané Kuzmanovićem, i s tímto pokusem si však Janáček poradil.

Palbu na bránu Budějovic zahájil po změně stran Almási, Janáček ale znovu odolal. Pět minut po změně stran navíc Slezany zchladila studená sprcha v podobě druhého přesného zásahu hostů. Čavoš pohledným pasem vybídl Čmelíka, ten utekl defenzivě domácích a překonal také Laštůvku.

Kouč Baníku Vrba zareagoval na nepříznivý stav nasazením druhého útočníka Tijaniho. Ten se s Almásim sehrál rychle a patičkou svého kolegu vyzval k dalšímu projektilu, který ovšem Janáček zase zneškodnil. Následně si oba fotbalisté Ostravanů role vyměnili, avšak ani Tijani neuspěl, neboť jeho bombu vyrazil Janáček na tyč. Branková konstrukce pomohla fantomu Dynama také po rohovém kopu Plavšiće a zakončení Kuzmanoviće.

V 82. minutě už ale Janáček přece jen kapituloval, když se po centru od Lischky jen marně natahoval po hlavičce Tijaniho k tyči. Úspěšný střelec na straně domácích mohl později také vyrovnat, avšak po dalším centru Plavšiće z rohu hřiště hlavičkoval jen do břevna.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
xaus

Ach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele