základní část, 12. kolo
16.10.2022 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Vítězný návrat Hapala do Ostravy, Baník přemohl oslabené Slovácko

Pavel Hapal se v Ostravě uvedl skvěle. Baník pod novým koučem přehrál Slovácko a po delší době potěšil vlastní příznivce. Základy pro vítězství 3:1 položili Slezané již v první půli, v níž vsítili dvě branky. Hosté navíc do přestávky přišli o vyloučeného spoluhráče, a byť po změně stran snížili, poslední slovo nakonec patřilo domácím.

Poprvé se Baník z přesného zásahu radoval už v šesté minutě. Kuzmanović si všiml, kterak si Almási nabíhá za defenzivu Slovácka. Slovenského útočníka tedy vyslal do úniku, který Almási zakončil šikovným obloučkem přes gólmana Moravanů Nguyena. Povzbuzený Almási poté zkusil štěstí střelou z otočky zpoza pokutového území, Nguyen však tento pokus ukryl do rukavic.

Ve 26. minutě nicméně hosté inkasovali podruhé. Ndefe na pravé straně hřiště rychle rozehrál standardní situaci, Kuzmanović poté vyhledal před bránou svého krajana Plavšiće a srbský fotbalista již pohlednou akci snadno zakončil. Čisté svědomí neměli u druhé inkasované branky obránci Reinberk s Hofmannem. První jmenovaný chtěl své pochybení napravit centrem na hlavičkujícího Kozáka, toho ovšem vychytal brankář domácích Laštůvka.

Plány Moravanů vrátit se do zápasu dostaly vážnou trhlinu po vyloučení Kalabišky. Levý bek Slovácka dostal první žlutou kartu za nedovolené zastavení Almásiho, podruhé vyprovokoval hlavního arbitra faulem na unikajícího Tetoura. Sudí neměl slitování a Kalabišku po udělení druhé žluté karty vykázal ze hřiště. Do přestávky navíc mohli hosté schytat ještě jednu ránu. Aut Ndefeho totiž Tetour prodloužil patou šikovně k Almásimu, jemuž Hofmann dovolil z úhlu orazítkovat břevno.

Částečně se Hofmann vykoupil alespoň v 58. minutě, kdy jej na přední tyči vyhledal od rohového praporku centrující Petržela. Hofmann se k balónu dostal dříve než poněkud ospalý Ndefe a hlavičkou pod břevno snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnat se ale Slovácku nepodařilo, naopak se ještě jednou radovali domácí. Centr Plavšiće z 84. minuty odvrátil Reinberk pouze ke Kaločovi, jenž si troufl na volej levou nohou. Svého rozhodnutí pak středopolař Baníku rozhodně nelitoval, neboť přízemní projektil zapadl k tyči mimo dosah marně se natahujícího Nguyena.

Baník se v ligové tabulce dostal do první desítky pořadí právě před Slovácko, které po druhé porážce za sebou kleslo na rozhodně neuspokojivé 13. místo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:0 Bohužel nás tento match zastihuje v nepěkné formě a navíc v pěkné únavě

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
fcb+mufc

2-1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele