o titul, 4. kolo
23.05.2023 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sparty (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparta splnila titulovou misi. Remíza na Slovácku odstartovala mistrovské oslavy

Hráči Sparty vybojovali v předposledním kole skupiny o titul ve Fortuna lize na půdě Slovácka kýžený bod za remízu 0:0, což jim stačilo k zisku vytouženého a zároveň prvního titulu od sezony 2013/2014. Podobu utkání výrazně ovlivnil silný déšť i defenzivní taktika Pražanů, kvůli čemuž se fanoušci na zaplněném stadionu Miroslava Valenty nedočkali mnoha vyložených příležitostí. Méně to však vadilo hostům, kteří mohli ihned po závěrečném hvizdu začít slavit.

Pražský celek přijížděl na jižní Moravu poté, co si na konci dubna odvezl ze hřiště Slovácka bod po kontroverzním pokutovém kopu. Právě remíza z tohoto duelu by jej definitivně přivedla k vysněnému cíli v podobě mistrovské trofeje. Po divokém zápase s Bohemians však na seznam sparťanských absencí přibyl Jan Kuchta, který nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám. Toho chtěli modrobílí využít, neboť do posledního kola sváděli právě s Klokany tuhý boj o místenku v evropských pohárech.

Pod potemnělým nebem v Uherském Hradišti byl úvod utkání velmi opatrný z obou stran. Silný déšť nutil fotbalisty hrát jednodušeji, což vyhovovalo trochu více domácím, kteří drželi míč častěji na svých kopačkách. Největší náznaky šancí však měli svěřenci Martina Svědíka z rychlých protiútoků, které ovšem sparťané vždy na poslední chvíli faulem zastavili. V nastavení první půle mohl naopak poslat Rudé do vedení Ladislav Krejčí, jeho střela z pokutového území byla ale zblokována domácí obranou.

Druhá půle začala ve stejném tónu, ve kterém probíhal celý úvodní poločas. První oficiální střely na bránu se diváci dočkali v 58. minutě, kdy hezký pas od Adama Karabce doputoval až k Martinu Minchevovi, jenž však z úhlu trefil připraveného Filipa Nguyena. Jen o minutu později si na centr z rohového kopu naskočil v nebezpečném prostoru Martin Vitík, hlavičku ovšem namířil pouze vedle. Sparta si byla v závěru utkání vědoma, že jí stačí bod k mistrovskému titulu, a tak si šikovně kontrolovala bezbrankovou remízu, kterou nakonec až do závěrečného hvizdu uhájila.

Slovácko tak soupeře obralo o dva body, ani tak mu však nezabránilo v zisku prvního titulu po dlouhých devíti letech. Oba celky zakončí sezonu 27. května v Praze, kde novopečený mistr přivítá Plzeň, zatímco modrobílí se představí na stadionu Slavie.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

3:1

Reagovat
Filip236

2:2

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele